avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... înregistrare audio cu tel și sms-uri
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

înregistrare audio cu tel și sms-uri

Poate fi folosită înregistrarea și mesajele scrise dintre 2 pers pentru o sumă de bani împrumutată dar fără nici un act scris (doar sms și audio în care împrumutatul știe ca este înregistrat).Se poate face reclamație sau folosi în justiție pentru recuperarea banilor!? Împrumutatul nu contestă suma dar nu mai vrea sa facă nici un act notarial. Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Carmen Matei , Avocat 21:00, 21 August 2018
daca nu contesta suma unde e problema? a venit scadenta si n-a inapoiat-o? e neclar
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara!
Daca prin mesajul text se recunoaste valoarea imprumutului si termenul de recuperare, puteti sa il folositi in instanta. SMS-ul este un inscris.
A trecut mult timp în care repetă într-una să nu-mi fac probleme că îmi va înapoia banii dar încă nimic, nici un leu. Am hotărât de comun acord să facem un act notarial dar în ziua în care trebuia sa mergem la semnat sa răzgândit. El nu contestă suma dar nici nu vrea sa facă nimic în scris și nici nu înapoiază nimic, doar ma duce cu vorba încontinuu.

Adrian Dimitriu a scris:

daca nu contesta suma unde e problema? a venit scadenta si n-a inapoiat-o? e neclar

In mesajele text recunoaște suma și este de acord și sa mergem la un notar pentru a face un act legalizat dar în ziua semnăturii nu a mai vrut sa se prezinte, și nici nu mai vrea sa facem vreun act, dar nici nu neagă suma. Totuși ma duce cu vorba deja de un an jumate.. Timp în care am așteptat, am avut niște promisiuni ca îmi va face anumite lucrări (fiind instalator de meserie!) doar că sa răzgândit si continua sa ma ducă cu vorba deși i-am dat anumite oportunități de care ar fi putut să se mai scadă din datorie.. Totuși orice soluție găseam pe cale amiabilă, nimic din ce propuneam nu îi mai convenea pe ideea că oricum nu pot să-i fac nimic, neavând un act cu martori.. Am doar mesajele scrise, înregistrări și martori la câteva apeluri dintre noi, care au rămas înregistrate iar el știe lucrul ăsta. Totuși spune că nu i se poate întâmpla nimic, ca nu se ia nimic în considerare deci,nu am nimic.

Avocat Carmen MATEI a scris:

Buna seara!
Daca prin mesajul text se recunoaste valoarea imprumutului si termenul de recuperare, puteti sa il folositi in instanta. SMS-ul este un inscris.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara!

Nu ar trebui sa va descurajati atat de usor, prin simplul fapt ca domnul incearca sa foloseasca diverse tertipuri de a se sustrage de la restituirea imprumutului si a va preciza ca orice incercarea de-a Dvs. in a obtine banii inapoi nu ar avea vreun castig de cauza. E dreptul Dvs. si luptati pentru el!
Sfatul meu ar fi sa mergeti pe cale legala. Ati putea pentru inceput sa formulati, de pilda, o notificare prin avocat (ceea ce e ar reprezenta initial tot o incercare de rezolvare pe cale amiabila a diferendului ivit), astfel incat domnul va observa ca nu mai tolerati un astfel de comportament si ati inceput demersurile pentru recuperarea sumei imprumutate. Daca domnul si asa va continua sa raman pasiv, actionarea lui in judecata va fi ultima solutie. Nu lasati sa se implineasca 3 ani!
Pentru orice alte nelamuriri, sfaturi, va rog sa le adresati cu incredere.

O seara frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am imprumutat 400 ron unei cunostinte ggpar ggpar Am imprumutat suma de 400 ron unei cunostinte pt 2-3 zile. A trecut mai bine de 30 de zile si nu mi-a inapoiat bani. Ca dovada am un mesaj pe WhatsApp si un ... (vezi toată discuția)
Bani imprumutati - cum pot sa-i recuperez? johnyx89 johnyx89 Buna! Am oferit unei fete o suma de 3000 ron sub forma de imprumut si ne-am inteles sa-mi plateasca in rate cate 200 ron lunar. A platit cateva luni insa acuma ... (vezi toată discuția)
Am împrumutat cu 2.600 de euro un prieten care mă evită sau mă agresează verbal când îi cer banii înapoi. poate să mă ajute cineva cu un sfat? elisa2012 elisa2012 Buna seara! Am si eu o intrebare,daca ma puteti ajuta. Pe parcursul a unui an jumatate,am imprumutat un prieten cu o suma mare de bani,este vorba despre 2600 ... (vezi toată discuția)