avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cost partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cost partaj

care sunt costurile de introducere a actiunii de partaj ? se plateste un procent din valoarea bunurilor ?
Taxa judiciara de timbru este de 19 lei si un timbru judiciar de 0,30 bani. Doar in cazul in care se contesta bunurile de impartit, valoarea acestora ori marimea drepturilor coproprietarilor se va achita de catre titularul cererii , taxa judiciara de timbru si timbru judiciar la valoarea contestata. Alte costuri, in cursul solutionarii cauzei sunt cele privind expertiza tehnica judiciara.
in cazul in care sotul dupa divort , cere partajul datoriilor facute impreuna in timpul casatoriei , (tot el este si platitorul acestora integral ) , sotia care nu a contribuit la plata acestora , poate contesta ? chiar daca exista inscrisuri ca aceste datorii au fost facute in timpul casatoriei ? daca da , ce procent va trebui sa plateasca sotul ? este normal ca sotul sa plateasca ani de zile rate si cand cere 1/2 sa fie pus sa mai plateasca si alti bani ?
Ultima modificare: Luni, 22 Iunie 2009
mancipri, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Costuri si modalitate partaj judecatorie/notar ale unui imobil ochian.doru ochian.doru Divortul s-a finalizat acum doi ani fara sa se faca partajul, fosta sotie vrea sa ceara acum partajul. Bunul principal este un imobil cumparat de cei doi in ... (vezi toată discuția)
Partaj(impartirea bunurilor comune mobiliare si imobiliare) tudorioan tudorioan partujul bunurilor comune dobandite in timpul casatoriei este o actiune evaluabila in bani sau nu?:-/ (vezi toată discuția)
Costuri partaj judiciar aneste aneste Buna ziua, ma intereseaza sa aflu care sunt costurile asociate procesului de iesire din indiviziune. Cautand pe forum si pe Internet am gasit ... (vezi toată discuția)