avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Inregistrare marca
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Inregistrare marca

Buna ziua . Va rog daca se poate , sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare :
Daca inregistrez o marca,mai exista un site cu aceeasi denumire, insa nu sunt inregistrati ,eu ma pot inregistra cu acea denumire ? Daca da , ei mai au voie sa foloseasca site-ul?

Va multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: Mioara Radulescu , Consultant proprietate industriala 16:42, 25 Martie 2015
Daca nu e inregistrata marca, puteti sa o inregistrati.
Nu vor mai avea voie sa o foloseasca.
Si daca ii contactez si ei nu vor sa-si inchida site-ul cum pot proceda ?
Va multumesc
Pentru a inchide un domeniu web/site sau pentru a obtine transferul acestuia pe numele titularului de marca, intr-o procedura speciala de arbitraj pentru domeniile web, trebuie sa dovediti:
-similaritatea sau identitatea numelui de domeniu cu a marcii dvs., fapt care poate produce confuzie in randul consumatorilor,
-faptul ca s-a inregistrat site-ul dupa ce dvs. v-ati inregistrat marca si
-reaua-credinta a detinatorului site-ului { de exemplu: ca nu foloseste site-ul pentru a oferi produse/servicii, ci urmareste doar obtinerea unui castig financiar din vanzarea acestuia sau din postarea exclusiva de reclame ("adds") }.

Procedura de care va spun dureaza doua luni, se desfasoara electronic si costa 1500 dolari (la care se adauga onorariul unui avocat).

Puteti sa incercati sa inchideti site-ul si prin intermediul instantelor romane (daca paratul are domiciliul/sediul in Romania), insa procedura este de durata (~ 1 an pentru fond + cai de atac).

Nu va sfatuiesc sa inregistrati semnul daca stiti ca este deja folosit.
Daca as fi reprezentantul lor, as face o cerere reconventionala si as cere anularea marcii dvs pentru faptul ca ati inregistrat-o cu rea-credinta, intrucat cunosteati ca este folosita deja de alt comerciant.

Inainte de inregistrarea unei marci, va sfatuiesc sa faceti (sau sa cereti sa vi se faca) o cercetare de marca in ceea ce priveste disponibilitatea semnului, atat sub aspectul inregistrarii altor semne similare/identice, cat si al folosirii efective a semnului de catre alt comerciant (cel mai simplu si la indemana tuturor este printr-o cautare pe internet, insa ati putea consulta orice alte surse, ca de exemplu: baza de date a Registrului Comertului, reviste de specialitate, cataloage de produse/firme, expozitii tematice etc).

Un aspect important de retinut este acela ca puteti avea succes in inregistrarea marcii la OSIM, nimeni sa nu se opuna/sa nu conteste, dar peste 9 ani sa vi se ceara anularea marcii pentru rea-credinta, aceasta actiune neavand un termen de prescriptie (este imprescriptibila).
Daca semnul a fost folosit ca nume de domeniu pentru un site, aceasta denumire va fi anterioara datei de inregistrare a unei marcii pentru aceleasi servicii si nu veti putea sa interziceti folosirea lui. Mai mult, se va pune intrebarea de ce tineti neaparat sa folositi acest semn ca marca inregistrata, daca ati cunoscut ca el apartine altei persoane. Nu va sfatuiesc sa cereti inregistrarea daca veti folosi marca pentru aceleasi servicii. Costurile ulterioare pot fii mari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalcare drepturi marca Maria_Albu Maria_Albu Buna ziua, SUBIECT: Incalcare drepturi marca Avem o afacere de familie, un magazin online sa ii spunem fictiv \"ECO DESIGN\", marca inregistrata. Firma ... (vezi toată discuția)
Folosire marca inregistrata alinutza81_23_11 alinutza81_23_11 Va supun atentiei problema mea , va rog daca se poate sa ma ajutati si pe mine cu niste sfaturi . Detineam un site , unde vindeam bijuterii fara valoare , ... (vezi toată discuția)
Marca inregistrata osim vs. domeniu internet bogdan30ro bogdan30ro Am urmatoarea speta. Am inregistrat la OSIM cuvantul sa zicem \"marcamea\" acum 2 zile. Dorind sa imi fac si un site pe internet am constatat ca domeniu ... (vezi toată discuția)