avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Contestatie impotriva deciziei de pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Contestatie impotriva deciziei de pensionare

In luna aprilie 2014 am depus la CJPteritoriala-cererea de pensionare.
In luna Iulie 2014 am primit decizia de respingere a dosarului de pensionare de la CJP teritoriala cu drept de contestatie la Comisia Centrala de Contestatii din cadrul CNPP.Respingerea a fost ca urmare a faptului ca nu mi s-a admis o adeverinta de incadrare in grupa de munca eliberata de unitate pe un motiv scris ca functia respectiva nu se regaseste in ordinul 50/1990 (motivatie netrecuta in decizie este faptul ca eram incadrat la birou si acestaia nu au dreptul la grupa de munca-desi activitatea s-a desfasurat in sectiile de productie care au grupa de munca).
In luna August 2014 am depus Contestatia la la decizia de respingere a dosarului de pensionare adresata Comisiei Centrale de rezolvare a contestatiilor.
Ma aflu acum in 24 Martie si nu am primit raspuns la contestatie de la Comisia Centrala de rezolvare a contestatiilor.
Intrebarea care se pune este daca am sorti de izbanda in ceea ce priveste daca dau in judecata CJPteritoriala pentru respimgerea dosarului de pensionare pe motivul refuzului de a lua in calcul adeverinta de incadrare in grupa de munca eliberata de societate-amintind si de faptul ca am facut contestatie la CCRC-si nu am primit raspunsul in termenul de 45 zile cat prevede legea sau trebuie sa dau intai in judecata CCRC de langa CNPP?Cum sa procedez?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 16:06, 24 Martie 2015
Trebuie să vă adresați instanței cu o cerere de chemare în judecată împotriva casei județene de pensii. Nu are sens să vă judecați întâi cu CNPP, este o pierdere de timp care nu vă rezolvă problema. Accesați link-ul de mai jos și citiți ce s-a discutat, este aceeași temă.
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Respingere dosar pensie la limita de varsta cu reducerea limitei de varsta pentru munca in grupa ii rodidoina rodidoina Buna ziua, Sunt nascuta in 28.05.1956 si am stagiul de cotizare de 37 ani si 6 luni. Am lucrat 12 ani si 3luni in grupa II de munca, intr-un institut de ... (vezi toată discuția)
Strungar - grupa a ii-a de munca:da sau nu? katea78 katea78 Cine ma poate ajuta cu un raspuns argumentat juridic cu privire la dosarul de pensionare al tatalui meu. Datele principale sunt urmatoarele. - depunere ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie de pensionare ni_leta ni_leta Buna seara Va rog daca ma puteti ajuta, deoarece am o nelamurire: - am primit decizia de pensionare, in cuprinsul careia este mentionat faptul ca anumite ... (vezi toată discuția)