avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare cf certificat de calificare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare cf certificat de calificare

Va rog, sa-mi spuna cineva daca pot angaja in functia de mecanic utilaj pe cineva cu certificat de calificare mecanic imbunatari funciare.
Va multumesc!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:48, 29 Martie 2015
In principiu, fara a avea o astfel de calificare nu poate fi angajat ca mecanic utilaje insa, daca angajatorul decide angajarea lui atunci nu ar fi vreo problema daca dupa verificarea prealabila a aptitudinilor profesionale si personale ale persoanei respective constata ca poate fi angajat pe functia respectiva.
Art.29 C.mun.
(1) Contractul individual de munca se incheie dupa verificarea prealabila a aptitudinilor profesionale si personale ale persoanei care solicita angajarea.
(2) Modalitatile in care urmeaza sa se realizeze verificarea prevazuta la alin. (1) sunt stabilite in contractul colectiv de munca aplicabil, in statutul de personal - profesional sau disciplinar - si in regulamentul intern, in masura in care legea nu dispune altfel.
...

Prin urmare, daca la nivel de angajator aveti stabilit modul de verificare prealabila a aptitudinilor profesionale ale persoanei care solicita angajarea si in urma verificarii considerati ca , corespunde postului pe care-l doreste sa-l ocupe, atunci ii puteti face angajarea.

~ final discuție ~