avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 201 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... calificare la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

calificare la locul de munca

Cum incadrezi o persoana care a fost calificata la locul de munca dar nu are nici o dovada ? Doar este trecut in cartea de munca ( anii 1998-2000) functia. Nu are specificat in cartea de munca calificarea si nu are nici un act doveditor . Doamna sustine ca a fost calificata la locul de munca . ..
Cel mai recent răspuns: hogye lavinia , utilizator 14:18, 19 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
O puteti angaja - pe raspunderae dvs. - in lipsa acelei dovezi, doar cu respectarea art.29 C.mun.

Art. 29 (1) Contractul individual de munca se incheie dupa verificarea prealabila a aptitudinilor profesionale si personale ale persoanei care solicita angajarea.
(2) Modalitatile in care urmeaza sa se realizeze verificarea prevazuta la alin. (1) sunt stabilite in contractul colectiv de munca aplicabil, in statutul de personal - profesional sau disciplinar - si in regulamentul intern, in masura in care legea nu dispune altfel.
(3) Informatiile cerute, sub orice forma, de catre angajator persoanei care solicita angajarea cu ocazia verificarii prealabile a aptitudinilor nu pot avea un alt scop decat acela de a aprecia capacitatea de a ocupa postul respectiv, precum si aptitudinile profesionale.
(4) Angajatorul poate cere informatii in legatura cu persoana care solicita angajarea de la fostii sai angajatori, dar numai cu privire la activitatile indeplinite si la durata angajarii si numai cu incunostintarea prealabila a celui in cauza.
Va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatia evaluarii la angajare marcucarolina marcucarolina Buna ziua, Este obligatoriu evaluarea la angajare ? (vezi toată discuția)
Oferirea informatiilor despre salariat fara acordul sau isobelbella isobelbella Buna ziua, pot oferi telefonic informatii despre un salariat sau un fost salariat, legate de activitatea pe care acesta o desfasoara sau a desfasurat-o, unor ... (vezi toată discuția)
Acord sau informare candidat referinte John_Coco John_Coco Buna ziua, Conform art. 29 alineat 4, se pare ca in cazul referintelor este suficienta informarea candidatului, nu acordul acestuia. Va rog, se poate sa ... (vezi toată discuția)