avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Poate fi redus termenul de incercare?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Poate fi redus termenul de incercare?

Am o condamnare cu suspendare de 1 an care a expirat in octombrie 2014, perioada de incercare e de 3 ani.
Intrebarea mea e daca pot sa fac vre-un curs de reabilitare la 1 an jumate de la sentinta,inainte sa treaca cei 3 ani de incercare?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 16:57, 29 Martie 2015
Nu, reabilitarea intervine de drept la expirarea termenului de incercare. Nu se poate mai devreme.
Nu, termenul de incercare nu poate diminuat, pentru ca intervalul de 2 ani prevazut de art.82 al.1 c.pen. ( cod 1969) , care se adauga la cuantumul pedepsei aplicate si constituie impreuna termen de incercare, a fost stabilit de legiuitor, tocmai pentru a da posibilitatea persoanei condamnate sa demonstreze daca isi poate indrepta conduita in aceasta modalitate si in acest interval de timp.
Daca in acest intreval de timp nu mai savarseste o alta infractiune, la expirarea termenului de incercare va interveni reabilitarea de drept a pedepsei aplicate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare xuser xuser Cand expira cazierul unei persoane condamnate la 2 ani cu suspendare? 1. La expirarea termenului de incercare? Care este in jur de 2-5 ani + durata ... (vezi toată discuția)
Reabilitare de drept DumitruConstantin DumitruConstantin Am fost condamnat in iunie 2009 la pedeapsa de 2 ani si jumatate cu suspendare. Cand intervine reabilitarea? (vezi toată discuția)
Reabilitare in urma unei condamnari cu suspendarea cond. a executarii pedepsei Daniel1971 Daniel1971 In luna decembrie a anului 2012 am fost condamnat la 6 luni de inchisoare, cu sespendarea conditionata a pedepsei, in speta OUG 195 / 2002. Din sentinta ... (vezi toată discuția)