avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie concediere individuala - desfiintare post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie concediere individuala - desfiintare post

buna ziua. decizia de concediere individuala cu art.65 (1), trebuie emisa in maxim 30 zile de la data de la care se preavizeaza salariatul? concret: daca preavizez salariatul azi (am preavizul nr.1/22.06.2009), preavizul este in perioada 01-28.07.2009, decizia de concediere trebuie emisa pana pe 21.07.2009 sau o pot emite si in 29.07.2009?
Ultima modificare: Luni, 22 Iunie 2009
Vioreld, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:10, 22 Iunie 2009
Emiterea deciziei se face 01.07.2009 si se trece perioada de preaviz acordata cu respectatrea legii.
1. Daca ati emis preavizul separat, decizia de concediere o emiteti cel tarziu in prima zi dupa expirarea preavizului.
2. Daca in decizia de concediere se precizeaza si preavizul atunci o emiteti pe 01.07.2009, asa cum v-a spus si colegul meu @gabescu.
3. Legat de pct.2, problema este ca s-ar putea ca in perioada de preaviz sa apara o suspendare a CIM (concediu medical) si atunci se prelungeste preavizul si trebuie emisa alta decizie de concediere (se schimba data concedierii).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz contract part time radu_alin radu_alin Buna ziua Puteti sa imi spuneti si mie care este perioada de preaviz in cazul unui cim cu doua ore pe zi? Preavizul se da pentru o concediere ce nu tine de ... (vezi toată discuția)
Preaviz concediere pentru motive care nu tin de persoana salariatului crysenc21 crysenc21 Buna ziua, am o intrebare, legata de concedierea unui salariat pentru motive care nu tin de persoana acestuia. Stiu ca termenul de preaviz poate sa fie ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj??? tullio tullio Buna ziua Sotia mea a fost angajata in perioada 22.06.2009 pana la 18.07.2011 la o firma de curatenie ,cu timp partial de 4 ore pe zi pe perioada ... (vezi toată discuția)