avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Plata serviciu de consultanta
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

Plata serviciu de consultanta

Buna ziua
Un cetatean suedez cu cont deschis in Romania primeste o suma de 5000 USD/luna - ctr de consultanta cu un ONG din America.
Ce trebuie sa declare la fiscul roman?
Mentionez ca nu are rezidenta in Romania. El emite catre ONG o factura de consultanta ca persoana fizica. Americanii ii platesc aceasta factura in ct din Romania.
Multumesc
Ultima modificare: Joi, 26 Martie 2015
lylyan, utilizator
Cel mai recent răspuns: lylyan , utilizator 19:00, 26 Martie 2015
Cum emite factura daca e PF???
Daca nu sta in romania nu are obligatii declarative aici.
Doar in Suedia
Daca sta in Ro, trebuie s aplateasca taxele ca orice cetatean roman. ( trebuie sa si ia un NIF de la anaf daca nu are); sau sa si faca o firma, pfa...
Multumesc mult. Asa este. Are obligatii in tara lui. Aici va avea doar impozit pe dobanda din cont - daca va fi cazul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie in noua zeelanda, divort in romania? MariaLiliana MariaLiliana Buna ziua! Am o situatie foarte complicata si as avea nevoie de niste sfaturi. In Decembrie 2009 m-am casatorit in Noua Zeelanda, cu un cetatean american. Dupa ... (vezi toată discuția)
Colaborare ong cu persoana fizica dintr-o tara din spatiul ue chuupy chuupy Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie. O persoana dintr-o tara din spatiul UE acorda servicii de consultanta unui ONG din Romania. As vrea ... (vezi toată discuția)
Declaratie venit din vanzare actiuni americane andreikaid andreikaid Cand trebuie platit impozitul pe venit provenit din vanzarea de actiuni? (Mentionez ca este vorba de actiuni pe burse americane, iar tranzactiile sunt ... (vezi toată discuția)