avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... efectele c.m asupra c.o
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

efectele c.m asupra c.o

Buna ziua!Am si eu o intrebare.Pe data de 28.05 am intrat in c.o. ,iar pe data de 2.06 m-am internat pt o interventie chirurgicala si beneficiez de c.m. pana pe data de 14.07.Anuntand la birou acest lucru mi s-a spus ca o sa mi se acorde c.o in continuare,dar ca o sa mi se scada din concediu de odihna 3 sau 4 zile pt ca am avut medical.Zilele trecute am citit un act aditional la contractul colectiv de munca in care se spunea clar cum ca se scade din zilele de c.o. dar numai in cazul in care ai avut concediu fara plata sau absente nemotivate.Odata ce am protestat mi s-a spus sa citesc codul muncii.Citindu-l mi se pare ca am dreptate .Vreau si eu un sfat pt a putea vb in cunostinta de cauza
Cel mai recent răspuns: ContSters93805 , utilizator 19:06, 22 Iunie 2009
Conform legii, CO se intrerupe, intra pe rol CM, si ulterior CO va continua.
1. Codul muncii spune:
Art. 140. - (2) Durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste prin contractul colectiv de munca aplicabil, este prevazuta in contractul individual de munca si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.
2. Perioada de concediu medical nu reprezinta activitate prestata.
3. Daca in CCM la nivel de unitate este specificat ce ati spus dvs. (in legatura cu absentele nemotivare si CFP) atunci se aplica prevederile CCM al unitatii.
Pe perioada c.m. , c.i.m. este suspendat ... prin urmare, raportandu-ne la prevederile art.140 alin.2 C.mun. , zilele de CO se vor calcula raportandu-se numai la perioada lucrata efectiv, deci perioada c.m. nu se ia in calcul la stabilirea zilelor de CO.
dar in ceea ce priveste o.u.g. 158/2005 art 16?iar in ccm se preciza doar concediul fara plata
ceea ce am citit eu era un act aditional la CCM,pt care a trebuit sa semnam ca am luat la cunostinta si probabil deaccea l-am si vazut pt ca de un an de cand lucrez la aceasta firma nu ne-a aratat nimeni CCM

Alte discuții în legătură

Concediu odihna si concediu medical Doina Elena Doina Elena sunt pusa in fata unei dileme. o colega ma bombardeaza cu acuzatii de genul ca: concediul de odihna nu este afectat daca ea sta o perioada in concediul ... (vezi toată discuția)
Reducere co cu concediu medical? smeagull smeagull Buna ziua, Care este parerea dvs.: e ste legal ca durata concediului de odihna ce se acorda intr-un an sa se dimunueze proportional cu perioada de ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna dupa concediu de crestere copil? Viorel-Gabriel Viorel-Gabriel Buna ziua. Am nevoie de o solutie legala cu privire la o problema privind concediul de odihna.Sunt bugetar,in cadrul MAI, din 2003, cu contract pe perioada ... (vezi toată discuția)