avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cupon alimente in Programul Operational Ajutorarea ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cupon alimente in Programul Operational Ajutorarea Persoanelor Defavorizate

Ca toti pensionarii cu pensii sub 400 lei am primit si eu un cupon pentru alimente ca ajutor de la Guvernul Romaniei si Uniunea Europeana. Din motive de sanatate nu am reusit sa ridic alimentele pana acum.
Afland ca ultima zi pentru ridicarea cosului de alimente este 31 martie 2015, am sunat la nr.de telofon de unde se ridica aceste ajutoare pentru adresa mea si o doamna mi-a spus răstit ca acum se dau suplimentele si, daca nu am ridicat prima data, acum NU MAI AM dreptul.
Eu am citit si HG 799/2014 privind implementarea Programului operational Ajutorarea persoanelor defavorizate si I N F O R M A R E A pentru primării privind atribuții în derularea la nivel județean a Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) 2014 si NU am gasit nicaieri scris ca daca nu ai luat in prima tura, ai pierdut dreptul de a ridica cosul de alimente. M-a frapat chestia cu "suplimentele" si am intrebat ce sunt acestea. Doamna respectiva, la fel de arțăgoasă, mi-a raspuns ca sunt de la cei care nu le-au ridicat! :O
Imi poate spune si mie cineva daca am dreptul la acest ajutor sau nu?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:52, 28 Martie 2015
Art. 3 din HG 799/2014
(1) Categoriile de persoane cele mai defavorizate care sunt destinatari finali în conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) nr. 223/2014 sunt:
.....
d) pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi, obţinute din pensie sau, după caz, din pensii cumulate, se află sub 400 lei/lună;
.....
(3)Persoanele care intră în grupul-ţintă între data constituirii/actualizării bazei de date şi data distribuirii asistenţei materiale de bază şi a ajutoarelor alimentare sunt incluse de către autorităţile locale pe liste suplimentare.

Asadar, "suplimentele" nu sunt ceea ce v-a mentionat dvs. acea doamna, ci persoanele care dupa intocmirea listelor initiale de catre Primarii , au devenit eligibili pentru a beneficia de aaceste ajutoare.

In speta, beneficiati de aceste ajutoare.

Pentru nereguli puteti sesiza Consiliul Judetean sau Prefectura.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Martie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor alimentar ue pesticid pesticid Nu stiu daca am postat bine, dar as dori sa stiu daca ma mai pot inscrie la agentia de somaj pt. primire ajutor alimentar ue. N-am stiut ca, somer ... (vezi toată discuția)
Ajutoare alimentare ue odishor odishor Buna ziua, Potrivit HG 950/2012, categoria de persoane care beneficiaza de ajutoare alimentare UE s-a extins pentru acest an. Nu inteleg prea bine cum. O ... (vezi toată discuția)
Ajutoare umanitare ue livisor27 livisor27 sunt somer indemnizat de pe data de 8 sep 2014 cu un somaj de 398 lei.pot beneficia de acel tichet pentru ajutoare?daca da de unde sa iau tichetul? (vezi toată discuția)