avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Abuz cras, Executor judecatoresc
Discuție deschisă în Executare silită

Abuz cras, Executor judecatoresc

Am negociat cu o banca preluarea unui imobil, dupa ce am ajuns la o intelegere, m-am prezentat la BEJ, care nici nu a vreut sa auda de asa ceva. Cu toate ca banca a cerut deschiderea licitatiei, executorul a refuzat categoric. Motivul invocat a fost lipsa confirmarii de primire a unei comunicari catre debitori. Vorbim aici de un dosar aflat la a zecea licitatie, pe codul vechi... cat se poate de improbabil ca acesta sa fie motivul real al suspendarii licitatiei.

Am cerut in scris un document, insa nu am reusit sa obtin nimic decat vorbe. Ce este de facut, care sunt pasii legali care sa ma ajute sa fac ceva in aceasta situatie de-a dreptul strigatoare la cer.

Nu iau in calcul o plangere Camera Executorilor din zona, pentru ca omul este presedinte acolo... :)
Cel mai recent răspuns: floraur , utilizator 16:16, 27 Martie 2015
Turnati-l la dna, se pare ca doar aia mai au catuse!
Apelati la alt executor judecatoresc
Tu vorbesti serios, ma iei la misto sau esti doar inocenta?
Vă puteți adresa direct UNEJ, dar nu cred ca aveți de ce. E foarte probabil ca ceea ce v-a spus executorul să fie adevărat. Nu contează a câta licitație este, pentru fiecare trebuie efectuate formalitățile de publicitate.
Problema mea este ca n-am primit o hartie, un proces verbal, o chestie... in care executorul sa justifice in scris motivul pentru care suspenda acea licitatie. In baza acelei hartii, as fi putut sa incerc sa verific aceea informatie... asa nu vad cum voi putea face ceva. O sa ma uit in cod sa vad ce se spune acolo vizavi de documentele necesare unei suspendari...

Majoritatea executorilor (no offence) considera aceste dosare pe care le lucreaza, ca fiind parte din patrimoniul lor personal, drept pentru care... cam ei decid soarta acestor dosare. Nu am putut sa cumpar acest apartament, pentru ca pretul acceptat de banca, a fost mai mic decat cel din publicatie, informatie la care executorul nu a avut acces pana astazi. La urmatoarul termen, pentru aceasta licitatie, vor aparea inca doi trei concurenti, care vor fi avut si ei cam aceeasi ofera cu a mea :D

Nasol,
un executor poate opri o licitatie pentru ca asa vrea el, fara ca nimeni sa-i poata reprosa nimic... foarte aiurea.
Ultima modificare: Vineri, 27 Martie 2015
floraur, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot face sa opresc executarea silita? mdcc mdcc buna ziua, supun atentiei dumneavoastra urmatoarea situatie: -sunt la a treia licitatie,pe primele doua le-am contestat,la cea de a treia nu am primit ... (vezi toată discuția)
Retragere participare executare silita ariaint ariaint Buna ziua , am depus o scrisoare de intentie de participare la sediul executorului si cautiunea de 10 % . In urma studiului documentelor de la dosar am ... (vezi toată discuția)
Executare silita Marta Tot Marta Tot Doresc un raspuns pentru urmatoarea situatie: un pensionar are trei credite de nevoi personale, fara ipoteca, la trei banci diferite, in valoare totala de ... (vezi toată discuția)