avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Persoana fizica platitoare de tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Persoana fizica platitoare de tva

Exista un plafon de venit peste care o persoana fizica ar putea deveni platitoare de TVA, daca veniturile sunt din activitati medicale si cercetare medicala ?
Va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 20:40, 27 Martie 2015
Plafonul de scutire este de 65.000 euro, al cărui echivalent în lei se stabileşte la cursul de schimb comunicat de Banca Naţională a României la data aderării şi se rotunjeşte la următoarea mie, respectiv 220.000 lei.
Codul Fiscal, art 141 prevede ca:

"ART. 141 Scutiri pentru operaţiuni din interiorul ţării

(1) Următoarele operaţiuni de interes general sunt scutite de taxă:

a) spitalizarea, îngrijirile medicale şi operaţiunile strâns legate de acestea, desfăşurate de unităţi autorizate pentru astfel de activităţi, indiferent de forma de organizare, precum: spitale, sanatorii, centre de sănătate rurale sau urbane, dispensare, cabinete şi laboratoare medicale, centre de îngrijire medicală şi de diagnostic, baze de tratament şi recuperare, staţii de salvare şi alte unităţi autorizate să desfăşoare astfel de activităţi; Norme metodologice

b) prestările de servicii efectuate în cadrul profesiunii lor de către stomatologi şi tehnicieni dentari, precum şi livrarea de proteze dentare efectuată de stomatologi şi de tehnicieni dentari;

c) prestările de îngrijire şi supraveghere efectuate de personal medical şi paramedical, conform prevederilor legale aplicabile în materie;"
Ultima modificare: Vineri, 27 Martie 2015
Adolfina Pop, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Platitor tva firma servicii medicale nukarela nukarela UN SRL CARE ARE OBIECT UNIC DE ACTIVITATE SERVICII MEDICALE DACA DEPASESTE CIFRA DE AFACERI DE 65000 EURO INTR-UN AN DEVINE PLATITOR DE TVA? (vezi toată discuția)
Tva-cmi crinarav crinarav buna ziua, va rog sa-mi spune-ti daca un CMI (stomatologic) trebuie sa plateasca tva, daca depaseste cifra de afaceri (total venituri ?) de 35.000 euro, in ... (vezi toată discuția)
Inregistrare pt plata tva noemipletea noemipletea Daca efectuez servicii medicale catre o firma din UE care este platitoare de TVA, ar trebui sa ma inregistrez si eu ca platitor de TVA, sau de abia dupa ce ... (vezi toată discuția)