avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Procura de calatorie in strainatate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Procura de calatorie in strainatate

Buna ,

Am dorinta de a pleca in strainatate , impreuna cu fratele meu , pentru a-mi vizita tatal din Italia. Calatoria se va face cu avionul. Ideea este ca parintii sunt divortati , iar fratele in varsta de 15 ani ii este incredintat mamei. Stiu ca trebuie acordul mamei , impreuna cu datele mele si ale fratelui. Pe langa cele 2 exemplare de procuri as dori sa aflu daca este nevoie si de una tradusa in italiana , pentru intoarcere . Orice alte informatii referitoare la situatia de fata sunt bine venite ! :)

Mersi !
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 12:04, 28 Martie 2015
Ati uitat copia dupa sentinta, investita! De unde sa stie organul, ca tanarul i-a fost incredintat doar mamei?!
Chiar nu stiu ce prevede legea, vorbesc din experienta, am stat recent la iesirea din tara o jumatate de ora, in fata mea era un astfel de ,,caz", veneau de la Bistrita, plansete, etc, etc, au avut noroc cu politistul ungur, l-a induplecat pe cel roman.
Sigur, d-voastra decideti!
Cu italienii nu veti avea probleme, in orice tara din Europa veti merge, nimeni nu va incerca sa va retina, cu toti se vor bucura ca-i parasiti :yes:
Legea spune ca insotitorul major al minorului trebuie sa prezinte si un extras de cazier judiciar. Chiar daca purtati acelasi nume de familie eu zic ca trebuie sa va luati un astfel de extras de la Serviciul Cazier Judiciar de care apartineti.
Deci pe langa declaratia mamei aveti nevoie, asa cum vi s-a spus deja, de sentinta in original si copie (e bine sa o aveti ca evitati eventualele discutii referitoare la declaratia unui singur parinte) si extrasul de cazier judiciar.

Declaratia acord nu trebuie tradusa pentru ca e nevoie de ea doar la iesirea din Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce documente îmi sunt mie necesare, ca mătușa, sa pot pleca ... MNI MNI Ce documente îmi sunt mie necesare, ca mătușa, sa pot pleca cu nepotii mei, minori, din Romania în Italia. Menționez ca voi merge cu ei în Italia la ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara cu minori cocosmin cocosmin Salut Am o nelamurire..... Cum pot sa plec in vacanta cu avionul in Romania cu nepoata mea minora (mentionez ca locuiesc in spania)Ea este trecuta in ... (vezi toată discuția)
Acte pentru iesirea minorului din tara Cosmin99 Cosmin99 Am un copil de 16 ani care trebuie sa plece in Spania, am facut imputernicirea si as vrea sa stiu daca trebuie tradus in limba spaniola(legalizata)? ,el pleaca ... (vezi toată discuția)