avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Suprapunere teren in actele cadastrale.
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Suprapunere teren in actele cadastrale.

Buna ziua,
Ma intreb si nu pot intelege cum este posibil ca in verificarile la oficiul de cadastru sa existe suprapunere de teren, adica coordonatele terenului pe care il detin sa se suprapuna cu cel al vecinului. Faptic este in regula.
Este posibil ca sa se fi strecurat vreo gresala ? Daca da , care ar fi rezolvarea?
Cel mai recent răspuns: inspectiiimobiliare , utilizator 01:01, 6 Mai 2015

Buna seara,

Situatia este atat interesanta cat si destul de laborioasa in privinta verificarilor necesare : chiar aveti nevoie de un topometrist priceput !

Voi incerca sa opinez "pe bucati " pentru a fi cat se poate de clar si cat mai putin tehnic

1. " Suprapunerea virtuala este mai mare de 2% si defapt este o rasucire a trerenului ,mstfel incat vecina mea daca ar rasuci terenul ar intra pe cel al vecinului si asa mai departe cu inca 2 vecini.

- din aceasta afirmatie ( >2%), rezulta ca NU se mai poate vorbi despre " repozitionarea"
( ca operatiune), a proprietatii. De altfel, este posibil sa NU aveti inca avizata documentatie cadastrala , caz in care NU ptem vorbi despre repozitionare ci numai despre avizare.

2. " Ei bine pana aici este se pare problema deoarece aceea suprapunere intre mine si vecina se regaseste lipsa intre al 4 lea si al 5 lea."

- din aceasta firmatie rezulta ca este vorba despre o suprapunere virtuala cauzata fie de o
" transalatare a terenurilor" ( cel putin in baza de date a cadastrului, daca nu si in fapt; sunt cazuri), fie de documentatii cadastrale intocmite inexact sau in sisteme diferite.

2. "Deci suprapunere initiala este acum intre mine si vecina. Ar trebui toti sa-si refaca actele in cazul asta pentru ca prin rasucirea terenului ei rezulta alte suprapuneri pana acestea se inchid bine."

- din aceasta concluzie ( a domnului Loghin), rezulta ca toate documentatiile cadastrale - pana la al 5 -lea vecin, inclusiv - sunt intocmite inexact

Pentru a intelege situatia reala, cred ca trebuie sa aflati si sa analizati sistematic raspunsurile la urmatoarele intrebari care privesc cadastrele vecinilor " pana la cel de-al 5-lea, inclusiv" ;))

a) este vorba despre o translatare sau despre documentatii cadastrale intocmite inexact?
b) in ce sistem sunt realizate cadastrele vecinilor?
c) cadastrele vecinilor au suprapuneri sau nu au ?
d) ce s-ar intampla daca ar fi repozitionat ( in limita permisa ), cadastrul vecinului 4? cu cat s-ar diminua suprapunerea?
e) cum trebuie modificate cadastrele vecinilor - pana la al 5 -lea inclusiv - pentru a " incapea" si dumneavoastra: ma refer la suprafete si laturi ?;
f) care sunt posibilitatile juridice prin care pot fi puse in aplicare variantele tehnice identificate?

Pentru toate raspunsurile aveti nevoie de informatii tehnice detaliate ( puse la dispozitiei de oficiul de cadastru) iar concluziile ar trebui sa va fie furnizate de topometrist; de altfel, tot el este cel care trebuie sa se informeze in acest sens.

Cred ca este foarte posibil sa o si rezolvati in acest mod.

Totusi, daca cele de mai sus nu functioneaza/ nu se poate identifica nicio solutie simpla, cred ca va raman urmatoarele variante:

V1. va inscrieti la cadastru cu o suprafata mai mica decat in actele de proprietate
V2. rezolvati pe cale amiabila (cu vecinii), astfel incat fiecare sa-si exprime acordul pentru modificarile necesare
V3. actionati vecinii in instanta ( pentru modificare limite proprietate,anulare documentatii cadastrale, etc)

Cel putin decideti in cunostinta de cauza !

Cu stima,
Nicu C






~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru gresit AFANFANA AFANFANA In anul2006 un vecin face cadastru propietati sale i-l pune hortofoto plan ,optine nr cadastral acum in 2015 doresc sa fac si eu cadastrul pe propietatea de ... (vezi toată discuția)
Probleme ancpi / oncpi kyky_micky kyky_micky Buna ziua. Am o problema cu cadastrul, mai exact o fasie de 2 metri latime si 50 lungime se suprapune in actele cadastrale cu cele ale vecinului (acea portiune ... (vezi toată discuția)
Salut.. am cumpărat în 2018 o proprietate, iar din luna august ... Marianade Marianade Salut.. Am cumpărat în 2018 o proprietate, iar din luna august a acestui an vreau să fac o dezmembrare de teren , dar mă pomenesc cu răspuns la cerere. ... (vezi toată discuția)