avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda rovinieta

In lumina deciziei ICCJ 6/2015, se poate aplica aceasta si proceselor verbale anterior întocmite si achitate?....stiu ca decizia e obligatorie pt viitor, insa poate fi invocata o plata nejustificata?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 16:50, 28 Martie 2015
Si cand va ganditi cate ,,efecte" a produs chestia cu semnatura electronica si cati judecatori s-au dat peste cap sa argumenteze ca e bine, ca e corect, ca e in spiritul nu stiu carei legi (de fapt stiu! legea nr. 455 /2001) numai pt. a se convinge si a te convinge ca e drept sa-ti ia banii, ca e corect sa se puna semnul egal intre semnatura umana si cea electronica!
Unii specialisti in drept (cititi postarea d-lui av. Andrei GRIGORIU)
www.avocatnet.ro/content/for...
spun ca NU!
E revoltator si ma gandesc ca cineva tot va gasi o portita prin care sa se ,,strecoare" si sa-si ia banii inapoi!
Pastrati chitanta/pv-ul!
Decizia invocata de dvs nu are aplicabilitate retroactiva ,respectiv nu opereaza pentru spetele anterioare intrarii in vigoare a deciziei
Multumesc pentru raspunsuri
Dar oare pentru hotararile comunicate prin afișare si apoi trimise spre executare silita, se poate folosi ,,contestația la executare,,, in condițiile in care nu am luat cunoștință de act decât la momentul in care am fost sa plătesc impozitul? Cred ca martorul din procesul verbal de afișare este unul universal...:)
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Martie 2015
ionu roman, utilizator
,,Livrarea" procesului verbal (a amenzii) de catre primarie este o capcana in care cad multi romani. Corect se procedeaza in felul urmator: se solicita celui/celei de la ghiseu sa va prezinte actul/actele (recipisa postei si procesul verbal de afisare la domiciliu) prin care sa faca dovada ca ati fost instiintat. Aici iar fac o paranteza: daca vi se prezinta doar procesul verbal de afisare la domiciliu, nu-i ok. ICCJ a decis ca organul trebuie obligatoriu intai sa va trimita prin posta procesul verbal (amenda) si abia apoi, daca nu-l ridicati, sa va faca afisare la domiciliu.E vorba de Decizia 10/2013 a ICCJ.
[ link extern ]
,,Modalitatea de comunicare a procesului-verbal de contravenţie şi a înştiinţării de plată, prin afişare la domiciliul sau sediul contravenientului, este subsidiară comunicării prin poştă, cu aviz de primire."
Daca vi se comunica doar dovada expedierii prin posta, puteti sa preluati procesul verbal (amenda), dar cu stampila si data de comunicare.
Acum aveti dreptul sa apelati la una din urmatoarele variante:
-sa achitati jumatate din amenda in 48 de ore
-sa depuneti o plangere contraventionala impotriva procesului verbal. Aici iarasi sunt mai multe situatii, nu mai intru in amanunte. Daca cineva insista, astept un mesaj privat.
Nu uitati: Legea va este folositoare doar daca o cunoasteti !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apel proces danmdll danmdll Bună seara, De curând am dat în judecată CNADNR pentru lipsa semnăturii olografice din procesul verbal. Ieri a fost ședința, concluzia pe scurt este ... (vezi toată discuția)
Pv amenda rovinieta daca nu are semnatura olografa? olteanugeo olteanugeo Buna ziua, Tocmai ce am primit o recomandata cu un PV de constatare a contraventiei : amenda lipsa rovinieta. PV are doar o semnatura electronica si o ... (vezi toată discuția)
Amenda neridicata de la posta, consecinte laurion32 laurion32 am primit-o amenda de la politie pe data de 27.09.2013 . mentionez cu nu am semnat pv si nici nu l-am ridicat de la posta . ce se va intampla in continuare. ... (vezi toată discuția)