avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit neachitat -debitor decedat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit neachitat -debitor decedat

Buna ziua.
Tatal meu a contactat in 2008 un credit de nevoi personale in CHF de la piraeus fara asigurare de viata..
In 2009 a decedat si creditul a fost achitat pana acum fara restante si intarzieri de care mine,fiica lui.Acum nu mai am posibilitatea sa achit restul de rate.
Mentionez ca taxa de succesiune nu este facuta si tatal nu detinea pe numele sau decat o masina care este scoasa din uz si la care mai platim doar impozit.Ce se va intampla daca nu mai achit acest credit?ce poate face banca?
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 12:04, 27 Ianuarie 2015
buna ziua! puteti face succesiunea fiindca ...

Efectele acceptării

Art. 1.114. - (1) Acceptarea consolidează transmisiunea moştenirii realizată de plin drept la data decesului.
(2) Moştenitorii legali şi legatarii universali sau cu titlu universal răspund pentru datoriile şi sarcinile moştenirii numai cu bunurile din patrimoniul succesoral, proporţional cu cota fiecăruia.
(3) Legatarul cu titlu particular nu este obligat să suporte datoriile şi sarcinile moştenirii. Prin excepţie, el răspunde pentru pasivul moştenirii, însă numai cu bunul sau bunurile ce formează obiectul legatului, dacă:
a) testatorul a dispus în mod expres în acest sens;
b) dreptul lăsat prin legat are ca obiect o universalitate, cum ar fi o moştenire culeasă de către testator şi nelichidată încă; în acest caz, legatarul răspunde pentru pasivul acelei universalităţi;
c) celelalte bunuri ale moştenirii sunt insuficiente pentru plata datoriilor şi sarcinilor moştenirii.
(4) În cazul înstrăinării bunurilor moştenirii după deschiderea acesteia, bunurile intrate în patrimoniul succesoral prin efectul subrogaţiei pot fi afectate stingerii datoriilor şi sarcinilor moştenirii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Institutia acceptarii sub beneficiul de inventar vasile2013 vasile2013 Nu am reusit sa gasesc in codul civil daca mai exista in cazul mostenirii institutia acceptarii acesteia sub beneficiul de inventar....Mai exista ... (vezi toată discuția)
Există diferentiere între datoriile mostenite? --clau-- --clau-- Dacă pasivul moștenit provine din datoriile unui defunct la fisc înseamnă că se plătesc de către moștenitori chiar dacă nu există active in ... (vezi toată discuția)
Plata datoriilor celui decedat lami lami Pe scurt : M-am despartit de sotul meu in 2002 dar in 2013 cu hotarare de divort , eu revenind la numele purtat anterior . Avem un baiat de 28 ani . Baiatul a ... (vezi toată discuția)