avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... presedinte bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

presedinte bloc

o persoana care este pensionata pe caz de boala pe 8 ore poate prelua functia de presedinte bloc cu un contract de mandate si retribuit?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:09, 29 Martie 2015
Daca persoana in discutie intruneste criteriile legal prevazute,poate exercita responsabilitatea de presedinte de asociatie de proprietari si poate fi retribuit
Daca persoana in discutie intruneste criteriile legal prevazute...se poate sa mi detaliati exact?multumesc
Persoana care intelege sa accepte exercitarea responsabilitatii de presedinte de asociatie de proprietari ,trebuie sa detina calitatea de membru proprietar in imobil,sa detina calitati de comunicare,profesionale,astfel incat proprietarii sa ii acorde increderea sa le reprezinte si sa le apere interesele in raport si fata de terti,inclusiv in instanta
Nu va luati dupa innocenta ca nu intelege ce vreti sa spuneti.
Daca persoana respectiva se angajeaza indiferent cum cu contract de mandat colaborator sau altfel ati incurcat-o.
In anul urmator sau si mai rau dupa vreo 2 ani ( in cazul administratourului nostru dupa 3ani ) o sa primiti de la ANAF o foaie in care spune ca aveti de dat inapoi toata pensia din momentul angajarii.
Pai ori esti bolnav si vrei pensie ori vrei sa muncesti?Si aici cam au dreptate.
Nu procedeaza corect ANAF ca nu iti spune in luna urmatoare ca trebuie sa dai pensia ca te-ai angajat, ci spune doar dupa minim un an ca se misca greu si coreleaza datele greoi.

Va puteti angaja doar dupa ce va veti pensiona normal pentru limita de varsta.

Ultima modificare: Duminică, 29 Martie 2015
w_v_w_v, utilizator
Daca persoana in cauza este pensionata de gradul III de invaliditate are dreptul sa cumuleze pensia cu venituri provenite din situaţii pentru care asigurarea este obligatorie, în condiţiile legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am si eu nevoie de niste informatii, daca se poate, ... markomarius1 markomarius1 Buna ziua, Am si eu nevoie de niste informatii, daca se poate, cu privire la administratorul de condominii, conform prevederilor legii 196/2018, privind ... (vezi toată discuția)
Contractul de mandat timpuriu timpuriu contractul de mandat incheiat intre asociatia de propietari si presedintele ales in adunarea generala , este necesar numai in cazul cand presedintele este ... (vezi toată discuția)
Sunt in proces cu asociatia de proprietari al carei presedinte ... Maria Voican Maria Voican Sunt in proces cu Asociatia de proprietari al carei Presedinte nu este proprietar. Cum ma ajuta pe mine acest lucru?! Am aflat abia azi ca nu este ... (vezi toată discuția)