avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Aparare fata de o decizie de sanctionare disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Aparare fata de o decizie de sanctionare disciplinara

Buna ziua,

Am fost sanctionat disciplinar pe motivul ca am parasit locul de munca fara acordul superiorului direct. Referatul pe baza caruia s-a intocmit decizia de sanctionare noteaza doar data cand s-a intamplat "fapta" si articolul din ROI si nu explica in ce a constat aceasta parasire a locului de munca si nici cat timp a durat abaterea.
Nu am parasit locul de munca in acea zi; se poate considera mersul la wc sau in alt birou in aceeasi firma , in aceeasi cladire, ca si parasire a locului de munca? Caci alte variante nu as fi avut; daca as fi iesit din cladire s-ar fi vazut pe camerele de supraveghere.


Am facut contestatie la Tribunal si Instanta a aprobat proba cu martori si inscrisuri.


Faptul ca instanta nu a constat deja ca decizia de sanctionare nu are temei si vrea si alte probe, ar trebui sa ma ingrijoreze?

Cum ma pot apara daca nu stiu in ce consta fapta pt care am fost sanctionat?

Precizez ca martorii-colegi de teama sa nu fie pusi pe liber sunt in stare sa declare orice i-ar invata angajatorul.


Cu respect,
BM
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:49, 15 August 2015
si daca e vorba de avertisment scris cand nu se face cercetare disciplinara? Seful direct trebuie sa faca referatul sau oricine poate face acest lucru?
In Regulamentul Intern trebuie sa fie prevazuta procedura cercetarrii disciplinare.

In general, orice salariat care constata ca s-a savarsit o abatere disciplinara poate face o astfel de sesizare, in lipsa unor dispozitii contrare.
Tocmai am pierdut procesul pt asa-zisa abatere disciplinara. Desi in referat nu s-a specificat in ce consta parasirea locului de munca si cand s-a intamplat. Nu a fost mentionata nicio dovada cum ca as fi facut acest lucru. Au fost audiati si martorii care au spus ca ei m-au vazut la birou in ziua respectiva, dar ca nu au fost atenti la mine in fiecare minut. Dar ca nici ei nu anunta seful ori de cate ori ies din birou si nu li s-a spus niciodata ca ar trebui sa faca acest lucru.

Deci... justitia din Romania. A, unde sa mai pun ca avocatul m-a abandonat cand a aflat cine este judecatorul si cu ce firma am procesul.

Mai are rost sa fac recurs? Mai are rost sa traiesc in Romania?
Incercarea moarte n-are . Eu zic sa va folositi si de dreptul dvs de a ataca hotararea primei instante si sa formulati recurs.
multumesc pentru incurajare. Pot recuza judecatorul si muta procesul in alt oras? Domiciliul meu este in alta parte...

Alte discuții în legătură

Schimbarea completului de judecata si stramutarea in alta localitate a dosarului crucy crucy In prezent am un dosar pe rol la Curtea de Apel ( recurs ) . Din ultima sedinta am fost martor la un scenariu din care s-a plecat cu \"pachet\" din sala de ... (vezi toată discuția)
Judecator recuzat teslovan florentina teslovan florentina buna ziua.Care ar fi motivele pentru care se recuza un judecator?Am incercat stramutarea dar fara rezultat.Faptul ca judecatorul respectiv a fost prieten de ... (vezi toată discuția)
Cum se poate schimba judecatorul? hopeless1 hopeless1 buna ziua! as avea si eu o dilema: cum se poate schimba judecatorul la care se afla dosarul meu? sub ce pretex si cum? eu am impresia -nu ca lumea ... (vezi toată discuția)