avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... poate sa ma acuze de parasire de domiciliu , sa ma ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

poate sa ma acuze de parasire de domiciliu , sa ma intorc acasa ?

buna ziua , am o problema mai delicata
sotul meu din senin mi-a spus ca vrea sa ne separam , ca nu mai stie ce simte ptr mine si ori pleaca el din casa ori plec eu .............casa in care am stat 10 ani este pe numele bunicilor lui
la momentul ala l-am crezut si considerand ca eu nu am nici un drept la casa aceea am plecat eu cu copilul la mama lui , ca e mai bine sa ramana el in casa sa-si revina si sa i se faca dor de noi , am luat-o ca pe o vacanta la mama lui , la curte....dupa o saptamana am descoperit ca el are pe cineva , a schimbat yala la usa si a spus ca vrea sa divorteze .....
mi-a adus toate hainele mele si ale copilului la mama lui
plecarea mea a avut loc pe 10 mai , dupa 2 saptamani sotul meu s-a mutat cu aceasta femeie in casa cu care sta si in prezent
nu am luat nici o atitudine sperand ca este ceva trecator .....
in prezent stau la mama lui , eu nu am casa si nici posibilitate sa plec la parintii mei
el a intentat divort , invocand ca aveam neintelegeri familiale( despre care eu nu stiam )cere desfacerea casatoriei prin acord si custodia copilului la mine si ca nu avem bunuri partajabile
ce ma sfatuiti sa fac astfel incat el sa nu ma poata acuza ca am parasit domiciliu si sa nu-mi ia copilul invocand ca eu nu am casa ? eu am posibilitatea sa fac un credit ipotecar si sa iau o casa dar astept finalizarea divortului .
salariul lui nu este cu mult mai mare ca al meu , in jur de 2000 RON
VA ROG SA-MI DATI CATEVA SFATURI ....


Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:07, 27 Iunie 2009
Avand in vedere practica comuna a instantelor si comportamentul sotului sansele sa primeasca el custodia in conditiile in care dumneavoastra va opuneti sunt aproape nule. Trebuie insa sa nu comiteti greseli fundamentale si sa va asigurati o locuinta stabila.
Stati doamna linistita ca si fara o locuinta stabila copilul ajunge la dumneavoastra.
Am citit motivari ale instantelor de genul "este adevarat ca mama nu are conditii optime de locuit acum, dar pe viitor si le va putea imbunatati....."
Stiu ca sunt multi care nu vor sa vada si sa inteleaga aceste aspecte, dar este un adevar extrem de trist.

Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Iunie 2009
custodie.comuna, utilizator
Daca mama este de acord cu incredintarea minorului catre tata instanta va proceda in acest fel.
De aceea daca mama nu se prezinta la judecata minorul va fi incredintat tatalui.Este un acord tacit prezumat pe undeva.
Instanta nu poate incredinta copilul impotriva vointei celuilalt parinte.Este ca si cum ar accepta abandonarea minorului de catre acel parinte care nu doreste sa se ocupe de copil.

Cat priveste lipsa unei locuinte a mamei sunt instante in Bucuresti unde acest lucru este vital.In acest caz castiga tatal incredintarea minorului.Presupunerea ca in viitor mama ar obtine conditii de locuit corespunzatoare este ca si cum s-ar presupune ca mama minorului ar castiga la loto.
Si daca in prima instanta castiga tatal mult prea greu ar putea castiga in celelalte instante mama.Si acest lucru nu s-ar putea intampla decat daca aceasta ar apela hotararea primei instante, altfel procesul s-a terminat definitiv si irevocabil.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort-copii minori michaell 14 michaell 14 buna ziua! sunt tatal a doi copii minori, unul de 3 ani si celalalt de 12 ani acum 2 saptamani am primit citatie ,sotia deschizand proces de divort iar ... (vezi toată discuția)
In ce conditii ivanflorentina50 ivanflorentina50 in ce conditii instanta poate respinge o cerere de divort (vezi toată discuția)
Initiere actiune de divort MeMyself MeMyself Buna seara, Acum cateva zile eu impreuna cu copilul minor am parasit domiciliul conjugal.In vederea procesului de divort,am urmatoarele intrebari: 1.era ... (vezi toată discuția)