avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ancheta disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ancheta disciplinara

Buna ziua
Va rog sa ma ajutati in edificarea unei probleme.Lucrez intr-o companie multinationala si am fost implicat fara nici o vina intr-o situatie care a adus la anchetarea mea disciplinara.Daca prima oara m-au acuzat de furt si de tot felul de minciuni in urma anchetei au ajuns la concluzia ca am incalcat doar un paragraf din regulamentul intern(o alta minciuna) si mi-au dat ca sanctiune oprirea din salariu a 10% pe o perioada de trei luni.Problema este ca inainte de a-mi da decizia m-au constrans sa-mi dau demisia(mi s-a spus ca e mai bine pt. mine sa plec fara modificari in cartea de munca,ca nu ma mai angajeaza nimeni dac dansii scriu in cartea de munca ca imi desfac contractul individual de munca pe motive disciplinare etc).Intr-un moment de ezitare am scris acea demisie,dar imediat mi-am dat seama ca mi-am facut singur rau.Daca am vazut ca nu vor sa anuleze acea demisie am facut o cerere catre directiune(in aceasi zi la cateva minute distanta fata de decizia comisiei de disciplina)prin care i-am rugat sa anuleze acea demisie si ca ma voi supune rezultatului anchetei.Dupa ce au refuzat sa-mi dea un numar de inregistare la acea cerere,am plecat acasa lasand-ule totusi cererea pe birou(mi-am facut o copie)
Oricum sunt decis sa contest aceasta hotarare in instanta dar am si eu o problema:pot sa cer in instanta anularea demisiei,si ce pasi ma indrumati sa fac.
Va multumesc
Nu va poaet anula instanta demisa depusa de buna-voie, chiar daca ati fost supus la presiuni.
Cea mai utila abordarea este solicitarea unei audiente la conducere pentru a incerca sa va sustineti singur problema si punctul de vedere.
Legal, demisia reprezinta vointa unilaterala a angajatului, de care angajatorul este obligat sa tina seama. Chiar s-au prevenit situatiile cand angajatorul refuza sa inregistreze demisia, oferindu-se posibilitatea angajatului sa o comunice prin orice mijloace de proba.

Demsia nu poate fi anulata de catre angajator- el doar ia act de existenta ei, care reprezinta incetarea contractului individual de munca ca urmare a vointei unilaterale a unei parti ( a angajatului).

Cererea pe care ati facut-o nu are valoare. Directiunea nu poate anula demisia, dupa cum nu o poate aproba. Doar ia act de existenta ei.

Singura varianta pe care ati putea-o incerca este sa invocati o situatie de viciere a vointei.
Ultima modificare: Luni, 22 Iunie 2009
Edbah, utilizator
Binentles ca angajatorul nu aproba si deci nici nu anuleaza o demise, dar poate sa fie deacord ca salariatul sa-si retraga demisa depusa.
Daca este un angajat util, poate avea sanse.
Buna ziua
Multumesc tuturor pentru raspuns.Conducerea nu vrea sa anuleze demisia pentru ca oricum exista un surplus de angajati de care trebuie scapat.
Pentru dl Edbah:cum pot sa invoc o situatie de viciere a vointei?Ce pasi trebuie sa urmez?
Astept un raspuns urgent si va multumesc inca o data pt. informatii.
Acest lucru trebuie sa-l demonstarti in instanta si cu siguranta aveti nevoie de un bun avocat care sa incerce sa obtina asta.
Ganditi-va ce probe ati putea aduce care sa stabileasca ca ati fost obligat sa semnati o demisie? Mie mi se pare destul de dificil, desi poate un avocat va stii cum sa va sprijine. Eu va doresc succes, dar eu vad lucrurile asa: Vi s-au pus in fata 2 variante: se continua cercetare cu riscul de a fi concediat disciplinar sau alegeti sa va dati demisia. Dvs ati ales, de aceea nu vad unde ar fi viciul de vointa.
Dar eu va doresc succes si chiar mi-ar palec sa aud ca ti obtinut asa ceva ininstanta, cred ca ar fi un succes de anvergura.

Alte discuții în legătură

Buna seara, as putea anula cerere de demisie prin viciere de ... alexxx1986 alexxx1986 Buna seara, As putea anula cerere de demisie prin viciere de consimtamant in urmatoarea situatie: - in ianuarie mi s a cerut sa mi dau demisia ( pot ... (vezi toată discuția)
Luare de spaga fara dovezi concrete noemi-tolnai noemi-tolnai Lucrez de 3 ani la un Hypermarket unde toti angajatii din cand in cand primesc niste vouchere cu reduceri de 10, 15 respectiv 20% reducere. Astazi m-au prins ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract de munca gabriela_iancu gabriela_iancu Buna ziua, as dori sa stiu daca mi se desface contractul de munca fara acordul meu, cum trebuie sa ma comport? Si daca mi se va propune ... (vezi toată discuția)