avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ancheta disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ancheta disciplinara

Buna ziua
Va rog sa ma ajutati in edificarea unei probleme.Lucrez intr-o companie multinationala si am fost implicat fara nici o vina intr-o situatie care a adus la anchetarea mea disciplinara.Daca prima oara m-au acuzat de furt si de tot felul de minciuni in urma anchetei au ajuns la concluzia ca am incalcat doar un paragraf din regulamentul intern(o alta minciuna) si mi-au dat ca sanctiune oprirea din salariu a 10% pe o perioada de trei luni.Problema este ca inainte de a-mi da decizia m-au constrans sa-mi dau demisia(mi s-a spus ca e mai bine pt. mine sa plec fara modificari in cartea de munca,ca nu ma mai angajeaza nimeni dac dansii scriu in cartea de munca ca imi desfac contractul individual de munca pe motive disciplinare etc).Intr-un moment de ezitare am scris acea demisie,dar imediat mi-am dat seama ca mi-am facut singur rau.Daca am vazut ca nu vor sa anuleze acea demisie am facut o cerere catre directiune(in aceasi zi la cateva minute distanta fata de decizia comisiei de disciplina)prin care i-am rugat sa anuleze acea demisie si ca ma voi supune rezultatului anchetei.Dupa ce au refuzat sa-mi dea un numar de inregistare la acea cerere,am plecat acasa lasand-ule totusi cererea pe birou(mi-am facut o copie)
Oricum sunt decis sa contest aceasta hotarare in instanta dar am si eu o problema:pot sa cer in instanta anularea demisiei,si ce pasi ma indrumati sa fac.
Va multumesc
Decizia comisiei de disciplina era stabilita si anume retinere din salariu 10% pe trei luni dar inainte de a mi-o inmana m-au prostit ca e mai bine pentru mine sa-mi dau demisia si eu ca prostul i-am crezut.Imediat ce mi-am dat demisia mi-au dat rezultatul si mi-au zis sa-mi iau diferenta de CO pe anul 2009.Mi-am dat seama ca am facut cea mai mare prostie si i-am rugat sa-mi rupa demisia dar nu vor.Mai pot sa fac ceva in cazul asta?
Cea ce face omul cu mana lui se cheama lucru munual!
Nu cred ca exista sanse sa va puteti reintoarce in institutie pe usa din fata.
Chiar daca in instanta s-ar anula deciza de incetare cim prin demisie, institutia ar putea sa desfinteze postul sau sa gaseasca o metoda imbatabila de concediere a dumneavoastra.
Demisia e demisie. Orice invocare a vicierii consimtmantului dvs. nu poate avea efecte. In momentul in care intrati intr-o situatie conflictuala cu anagajaorul este util sa contactati, si sa platiti un avocat, sa va sfatuiasca ce sa faceti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, as putea anula cerere de demisie prin viciere de ... alexxx1986 alexxx1986 Buna seara, As putea anula cerere de demisie prin viciere de consimtamant in urmatoarea situatie: - in ianuarie mi s a cerut sa mi dau demisia ( pot ... (vezi toată discuția)
Luare de spaga fara dovezi concrete noemi-tolnai noemi-tolnai Lucrez de 3 ani la un Hypermarket unde toti angajatii din cand in cand primesc niste vouchere cu reduceri de 10, 15 respectiv 20% reducere. Astazi m-au prins ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract de munca gabriela_iancu gabriela_iancu Buna ziua, as dori sa stiu daca mi se desface contractul de munca fara acordul meu, cum trebuie sa ma comport? Si daca mi se va propune ... (vezi toată discuția)