avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Datorie asociatie proprietari ,proprietarul a decedat.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Datorie asociatie proprietari ,proprietarul a decedat.

Buna ziua ,

Tata a decedat si a ramas la asociatie o datorie de 960 intretinere cu penalitati si o datorie destul de veche 375 de lei pentru use termopan , senzorii de pe scara si interfon , la asociatie mi-am exprimat intentia de a achita datoria dar am cerut sa fiu lamurit asupra acestor datorii si ce reprezinta dar administratorul refuza si imediat a inceput sa se agite.Mentionez ca mai are un locatar restante pentru aceste imbunatatirii dar are mult mai putin , administratorul justifica aceasta diferenta spunand ca intre timp a mai fost achitat.Problema este ca sunt chitante cu cate 100 si 200 de RON si el tot nu a scazut la asociatie iar administratorul nu doreste sa arate facturile pentru imbunatatirile facute pe scara.Presedintele de asociatie am inteles ca vroia sa puna mana pe garsoniera lui si din scest fapt banuiesc ca au incarcat tabelul lunar si as dori sa stiu pe cati ani in urma se verifica la un control actele din asociatie.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: marinu30 , utilizator 06:06, 6 Aprilie 2015
In primul rand condoleante
In al doilea rand este necesar sa aflati ca legea in vigoare prevede obligatia asociatieri de proprietari in raport si fata de proprietar-calitate pe care dvs nu o detineti
Dvs ati solicitat detalii la administratorul de imobil
Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele acestia,administartorul de imobil fiind angajatul asociatiei cu limita de competenta de executie hotarari,decizii ale reprezentantilor asociatiei
Administratorul de imobil nu are obligatia "sa arate facturile pentru imbunatatirile facute pe scara".
pe cati ani in urma se verifica la un control actele din asociatie.

Pentru raspuns concret este necesar sa furnizati minimum de date relevante
Control dispus de catre cine,cu ce obiective
Daca interesul dvs este controlul asupra activitatii financiar contabile a asociatiei de proprietari,puteti contacta persoana specializata acreditata CECCAR,puteti conveni asujpra obiectivelor si asupra perioadei de verificare care de regula este de 3 ani
Expertiza financiar contabila -daca o solicitati dvs,tot dvs va revine obligatia sa o achitati
Ideal ar fi sa achitati integral debitul inregistrat la asociatie astfel incat sa nu mai fiti in evidenta cu sume cu tilu de restanta care atrag penalitati
1) Mostenitorii vor achita datoriile defunctului la asociatie.
2) Administratorul trebuie sa puna de indata si neconditionat la dispozitia proprietarului actele solicitate si justificarea sumelor care trebuiesc platite. Cautati un jurist si inaintati prin acesta o adresa catre administratie, in cazul in care de buna voie nu intelege.
Va complicati si va agitati degeaba.
Achitati ce este de achitat. Nu v-ati interesat pana acuma, lasati-o asa cum este - dar daca vreti stres, incepeti anchetele si o sa fiti nevoiti sa achitati tot si poate chiar dublul acestor cheltuieli.
Ca presedintele vrea sa "puna mana" pe locuinta - asa o fi, insa este mai greu de realizat - doar nu suntem copii, ce naiba ! Dar cam cum intelege dumnealui ca ar putea sa "puna mana" pe locuinta decat daca ar trebui sa o achizitioneze de la mostenitori? banul jos si poti sa cumperi tot condominiu - si asa suntem prea multi proprietari in tara aceasta...
Interesul meu este sa achit acea datorie dar cei din asociatie refuza sa justifice acea datorie spunand ca domnul de mai sus sa achit , dar trebuie sa stiu si eu ce reprezinta acea datorie ,daca nu ma inteleg cu ei ma voi adresa primariei , tatal meu a locuit singur ,rog sa imi raspunda oamenii care pot da raspunsuri sa ma ajute in rezolvarea acestei probleme si din cate stiu eu asociatia este obligata sa imi puna la dispozitie actele solicitate de proprietar si sa justifice toate cheltuielile ,va multumesc pentru raspunsuri in special lui trandafir2.
Ultima modificare: Duminică, 5 Aprilie 2015
marinu30, utilizator
Este normal ca interesul dumneavoastra este sa achitati avand in vedere ca sunteti mostenitor. Iar un apartament mostenit e totusi o valoare.
Pentru ca vreti sa primiti raspunsuri care sa va ajute in rezolvarea problemei, permiteti-mi si mie in cateva cuvinte.
Cei din conducerea asociatiei sunt obligati sa raspunda, sa dea explicatii, proprietarului care contesta sumele repartizate in termen de 10 zile de la afisarea listei de plata lunara.
Dumneavoastra ca fiu, puteati sa va ajutati tatal inainte de deces in sensul de a va interesa despre datoriile catre asociatie (poate si fata de furnizori de servicii si utilitatii, altii decat cei prin asociatie), de a ajuta la achitarea acestora, de a trece pe la asociatie mai des...
Sumele repartizate si necontestate in termen de 10 zile de la afisarea listelor se presupune ca au fost recyunoscute, acceptate de proprietar.
Vorbiti de sume mai vechi datorate asociatiei, asa ca acestea trebuiesc platite de dumneavoastra ca mostenitor, tot asa cum, daca tatal mai era in viata, trebuia sa le plateasca totusi.
O intrebare care nu are menirea sa va supere, ci doar sa canalizeze:
Ati mostenit vreo factura neachitata catre furnizorul de energie electrica, telefonie sau alt furnizor cu care tatal avea contract individual, separat de asociatie?

Alte discuții în legătură

Datorii furnizor si delapidare administrator lemnarupetrica lemnarupetrica asociatia a fost data in judecata de catre un furnizor pentru neplata dar datoria este a vechiului administrator care a facut o delapidare de miliarde. Din ... (vezi toată discuția)
Sistare alimentare cu apa pentru datorii generate de administrator kostin kostin Salutare.. ma puteti ajuta cu ceva sfaturi sau propuneri de pasi de urmat in vederea solutionarii acestei probleme? Situatie: 1.blocul are mai multe scari, ... (vezi toată discuția)
Control pentru administrator violetacez violetacez Buna ziua! ce organe sunt abilitate sa controleze actele contabile ale administratorului de la asociatia de proprietari exceptand comisiile din primarie, ... (vezi toată discuția)