avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reziliere contract arenda
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reziliere contract arenda

buna ziua
am un contract de arenda pe un teren cu o firma, pina la expirarea lui mai am 7 ani si doresc rezilierea acestuia. Am depus o cerere de reziliere la sediul firmei la inceputul lunii februarie si nu am primit nici un raspuns. Pot lua lipsa raspunsului ca o aprobare tacita a cererii de reziliere? precizez ca doresc sa dau terenul in arenda altei firme.
Cel mai recent răspuns: mincinosul , utilizator 11:51, 6 Aprilie 2015
Trebuie sa cititi cu atentie clauzele referitoare la reziliere din contractul de arenda incheiat.
Numai in conditiile prevazute in acel contract, puteti solicita rezilierea contractului de arenda existent.
E bine ca l-ati notificat pe arendas in scris dar aceasta intra in vigoare la sfarsitul anului agricol (in toamna) cand arendasul trebuie sa-si stranga recolta pe care deja a infiintat-o. Altfel trebuie sa-i platiti despagubiri pentru banii cheltuiti de cu infiintarea culturii si de a caror roade nu a putut beneficia.
Nu.
Doar daca ei nu respecta obligatiile prevazute in contract sau prin acordul partilor.
Multumesc pentru raspunsuri, am uitat sa mentionez ca noi suntem un grup de 150 de persoane insumind 130 de ha, terenul nu este arat pina la aceasta data 06.04. 2015, nici ei nu il lucreaza si nici noua nu ne aproba rezilierea contractelor ca cealalta firma sa poata lucra terenul"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren agricol AdrianaBal AdrianaBal Doresc sa vand 2 ha teren agricol aflat sub contract in arenda...Arendasul nu este de acord si nu semneaza notificarea si nu vrea sa cumpere terenul la pretul ... (vezi toată discuția)
Drepturile arendatorului rezultare din nerespectarea contractului de arenda valnord valnord Salutare tuturor, am arendat 6 ha teren arabil printrun contract inregistrat la primaria locala in data 15.06.2010. Intrucat arendasul nu a respectat ... (vezi toată discuția)
Contracte de arendă: dacă un teren a fost dat în arendă pe o perioadă ... Daria B. Daria B. Bună ziua, Dacă un teren a fost dat în arendă pe o perioadă contractuală de 5 ani, dar între timp, în urma succesiunii, terenul nu mai este în ... (vezi toată discuția)