avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare teren agricol
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare teren agricol

Doresc sa vand 2 ha teren agricol aflat sub contract in arenda...Arendasul nu este de acord si nu semneaza notificarea si nu vrea sa cumpere terenul la pretul solicitat (la care am gasit un client din aceeasi zona si el arendas la randul sau...).Ce solutii as avea la dispozitie ? Nu se pot intelege intre ei arendasul si clientul ?
Cu stima !
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 10:52, 19 Februarie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Arendasul are doar drept de preemptiune, nu are drept sa se opuna vanzarii.

Dvs faceti cerere la primarie prin care solicitati afisarea ofertei de vanzare a terenului agricol insotita de oferta si de o serie de documente ce atesta identitatea vanzatorului si dreptul de proprietate asupra terenului.

Daca arendasul nu isi exprima dreptul de preemptiune in termen de 30 de zile de la afisare puteti vinde cui doriti.

Procedura ce trebuie respectata pentru vanzarea terenurilor agricole extravilane o gasiti aici

www.avocatnet.ro/content/art...
Arendasul nu vrea sa cumpere dar nici sa puna terenul la dispozitia cumparatorului decat dupa EXPIRAREA CONTRACTULUI...Cumparatorul se ocupa tot cu arendarea (in zona,concurent) si ar vrea sa lucreze el terenul dupa intrarea in posesie...Chiar dupa culegerea recoltei de catre actualul arendas...Cum trebuie sa procedez ?
Cu stima simultumiri !
Contractul de arenda poate inceta la termen, prin intelegerea partilor sau prin exercitarea dreptului de preemptiune.

Nu ma prea pricep la agricultura dar ideea este ca arendasul trebuie notificat sa nu mai infiinteze alte culturi intrucat il veti pune in vanzare si poate sa isi exercite dreptul de preemptiune.

De la inceputul anului si pana in prezent a executat lucrari de insamantare?

Arendasul nu se poate opune vanzarii, poate fi cel mult despagubit pentru culturile in curs dar il puteti lasa sa recolteze si nu il veti mai despagubi.

Cum trebuie procedat?
Exact cum prevede legea, cerere la primarie ptr afisarea ofertei si apoi vanzare.

In contractul de arenda nu sunt prevazute clauze de reziliere si denuntare a contractului inainte de termen?





~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare teren arendat giorgio_2013 giorgio_2013 Buna ziua, doresc sa achizitionez un teren arabil care a fost arendat pe o perioada de 6 ani (martie 2007 - martie 2013). Conform contractului in lipsa unor ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren agricol arendat Amitrica Amitrica Am arendate cu contract de arenda 2 ha de teren agricol. Contractul a fost facut pe cinci ani si expira pe 1 octombrie anul acesta. Vreau sa vand, am facut ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren manolachesilviu manolachesilviu Buna ziua Vreau sa vand 1hectar teren arabil pe care sunt propietar dar este inca in contract de arenda. Arendasul spune ca nu pot sa il instrainez pana la ... (vezi toată discuția)