avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Recuperare onorariu avocat
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Recuperare onorariu avocat

Buna ziua,
Ma aflu intr-o situatie neplacuta. Am castigat un proces civil, iar la faza de apel am angajat un avocat care sa ma resprezinte, dar din pacate avocatul nu a citit dosarul si nici nu s-a implicat!
Ce sanse am sa imi recuperez banii ce i-am dat la avocat?
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: radulucian 22 , utilizator 21:16, 23 Decembrie 2019
Avconsultanta a scris:

Cu o precizare importanta: avocatul nu este functionar public, prin urmare nu poate fi subiect activ al infractiunii de neglijenta in serviciu!

instanta poate avea o parere diferita de a dumneavoastra.

o indrumare mai avizata puteti primi aici: [ link extern ] /
sau, o sesizare catre baroul din care face parte avocatul.

e o anomalie a romanilor sa viseze ca pot face prostii si nu v-or pati nimic, vise!

Ultima modificare: Luni, 30 Martie 2015
PanaMea, utilizator
Va multumesc tuturor pentru raspunsurile date!

Am angajat cel mai bun avocat din oras, dar din cate observ la cazurile mici nu da importanta! Mare pacat! Dumnezeu e mare si vede tot ce se intampla, odata si-odata va plati pentru tot ceea ce a facut!

SARBATORI PASCALE FERICITE!!!
Cred ca aceasta noua atitudine a dvs. este cea mai buna.
Decat sa va faceti nervi inutil si sa pierdeti vremea aiurea...mai bine o lasati asa cum ziceti...
Chit ca e vechi topicul, apare in fata la cautare pe acest subiect grav.

PT Claudiu
Asta e ca o pastila aruncata in aer aiurea. Avocatu ltrebuie sa aiba grija sa isi faca treaba, altfel sunt sanse reala sa plateasca prejudicii, excluziune din Barou si alte probleme persoanlae si de imagine.
Doamna avocat..

Se numeste Malpraxis juridic si se refera la ARt 248 din Statutul profesiei de avocat

De ce nu spuneti si acest lucru ca avocat, incercand sa induceti in eroare ca Neglijenta in serviciu nu vi poate aplica ?
Credeti ca nu se poate chema un judecat in instanta cu un altul pentru a raspunde de erorile sau neexecutarea totala a contractului?

Verificati aici -avocata-pusa-sa-plateasca-despagubiri-pentru-executarea-deficitara-contractului-de-asistenta-juridica/

[ link extern ]

[ link extern ] /

Incercati sa dati informatii daca sunteti pe acest forum, nu sa trunchiati in favoarea voastra, nu de aceea vin oameni aici,
Ultima modificare: Luni, 23 Decembrie 2019
radulucian 22, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neglijenta in serviciu ragea doina ragea doina Buna ziua, ma numesc Doina si am si eu o problema mare. Am lucrat timp de 7 luni intr-o banca,pe un post de casier. Aceasta \"banca\"avea mai multe puncte ... (vezi toată discuția)
Cazul "valiza" december december Sunt convins ca marea majoritatea ati auzit despre acest "caz". Facand abstractie de partea fotbalistica care personal nu prea ma intereseaza cred ca ... (vezi toată discuția)
Antrenare raspundere functionar public Meridivs Meridivs Va rog sa ne spuneti daca un functionar public poate fi tras la raspundere in instanta pentru neglijenta in serviciu si acte intocmite defectuos, fara ... (vezi toată discuția)