avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SRL radiat. Ce se intampla cu bunurile ?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SRL radiat. Ce se intampla cu bunurile ?

Buna ziua,
Speta mea este urmatoarea:
am incheiat un contract de vanzare cumparare bunuri, cu plata pe masura vanzarii, cu un SRL.
Intre timp SRL ul a fost dizolvat la cererea ONRC.

Eu , societate, mai am in custodie marfuri primite pe baza de aviz de la SRL ul radiat si o suma de bani rezultata din vanzarea marfurilor primite in baza contractului.

Acum asociatul unic al SRL ului radiat solicita sa i returnez marfa si sa i platesc sumele incasate din vanzari.

In ce baza legala pot face acest lucru ?
Nu pot face o plata doar in baza art.237 lg 31.
Cel mai recent răspuns: S.C. ORIEDA CONT EXPERT S.R.L. , Contabil 23:17, 30 Martie 2015
Administratorul nu mai poate pretinde nicio suma de bani de la d-voastra si nici marfurile. In mod normal creantele trebuiau incasate in procesul de lichidare al firmei, iar datoriile trebuiau achitate cu acele sume de bani.

D-l cu pricina a avut ocazia sa se impotriveasca dizolvarii sau sa remedieze cauza acestei dizolvari dar nu a facut-o.

Nu vad cum ar putea, legal, sa va pretinda ceva. Datoria neachitata e venit propriu pentru firma d-voastra. Daca totusi doriti sa inapoiati bunurile, puteti face donatie, dar platiti impozit de doua ori (odata la lichidarea datoriei si odata la donatie, cheltuiala cu marfa cedata fiind nedeductibila fiscal).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societate radiata. ce se intampla cu bunurile. Monica H. Monica H. Buna ziua, Am si eu o nelamurire: Am primit marfa pt comercializare , pe baza de avize, de la o societate com. Intre timp, societatea a fost radiata de la ... (vezi toată discuția)
Bilant lichidare societate cu stoc marfa starcopit starcopit Sunt in faza de radiere a unei mici firme (srl) care din 2009 nu a mai avut nici un fel de activitate fiind suspendata iar apoi lichidata in vederea ... (vezi toată discuția)
Societate dizolvata judiciar dina33 dina33 Am o SRL dizolvata judiciar cf. art. 237 LSC pt. nedepunerea bilanturilor. Aceasta are datorii restante catre o SC Alfa. O alta SC-SRL la care ... (vezi toată discuția)