Am primit marfa pt comercializare , pe baza de avize, de la o societate com.
Intre timp, societatea a fost radiata de la Regictrul Comertului.
Acum, vine un fost asociat / administrator al societatii, care , in baza art.237 alin.10 din lg.31, reclama sa i restituim bunurile nevandute precum si sumele de bani incasate din eventualele vanzari.
Intrebarea mea este:
- pot sa fac acet lucru, daca bunurile nu au fost facturate?
- daca societatea a fost radiata, mai este posibil?
si mai ales....
- bunurile luate pe aviz fac parte din patrimoniul societatii?
Nu este problema ca marfa a fost receptionata pe aviz, poate fi introdusa in gestiune numai ca in termen de 5zile trebuie intocmita factura confor aviz de insotire a marfii.
nu are cine sa le mai factureze din moment ce sc-ul nu mai exista (a mentionat-o si initiatorul topicului) ... probabil in urma dizolvarii/lichidarii voluntare, administatorii/asociatii si-au redistribuit activele si pasivele, iar acum vin si isi cer marfa inapoi
desi sunt curios cine v a vandut marfa, pt ca in baza art 237 se numeste un lichidator, iar o procedura de dizolvare cu lichidare are un termen destul de indelungat de finalizare ( 1 an cel putin daca nu mai mult )
iar varianta cu dizolvarea/lichidarea voluntara este exclusa
Marfa a fost preluata pe baza de contract devanzare cumparare, cu plata pe masura vanzarii de catre adm societatii . La momentul preluarii marfii, societate nu "avea probleme".
Asta e si motivul pentru care nu a fost facturata. Factura se emitea in momentul in care eu CS vindeam ceva din marfa preluata de la SCC.
Acum probabil, fostul asociat vrea sa mai obtina ceva venituri ilicite si tot flutura legea 31 spunand ca el poate recupera bunurile societatii.
Am cerut un proces verbal de la ONRC prin care produsele de la noi sunt distribuite catre el. Nu a vrut sa mi dea spunand ca "ne vedem la tribunal".
Nu vreau sa fiu inteleasa gresit, vreau sa rezolv aceasta situatie in mod legal. ATAT.
nu stiu ce informatii ati putea obtine dvs de la orc sau daca aveti calitatea de a solicita documente conforme cu originalul din dosarul societatii radiate sau asteptati sa va dea in judecata, cu ocazia aceasta veti vedea temeiul cat si probele in baza carora isi intemeiaza pretentiile
eu mai degraba acel ctr de vc pe care l-ati semnat l-as cataloga un soi de ctr de custodie cu vanzare in regim de consignatie.
cum s-a facut dizolvarea cu lichidare? voluntara sau prin lichidator? ati luat legatura cu lichidatorul?