avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Spune-ne cine eşti Licentiata in drept ... am nevoie de ajutor
Discuție deschisă în Spune-ne cine eşti

Licentiata in drept ... am nevoie de ajutor

Sunt din Bacau, am dat licenta la drept anul trecut si nu reusesc sa gasesc ceva de lucru astfel incat sa ma folosesc de cunostintele mele. As dori ,colaborare , indrumare. Invat repede si sunt tenace si-mi place sa duc lucrurile pana la capat.
Cel mai recent răspuns: arela , utilizator 11:02, 25 Noiembrie 2009
Un sfat ar fi sa trimiti un CV + scrisoare de intentie, foarte bine puse la punct, la diferite cabinete de avocatura, desigur daca te intereseaza acest domeniu. Vei fi ulterior chemata la un interviu ce va consta probabil si intr-un test....depinde de politica de recrutare a cabinetului respectiv.

Sau ai putea sa mai incerci la diferite companii, in cadrul departamentelor juridice ale acestora.
Am incercat deja asta dar nici un rezultat pana acum.
~ Conținut șters la cerere ~
Ideea e ca pe timp de criză, să nu cauţi prea mult, acceptă ceva cât de cât bun, timp în care poţi continua să îţi cauţi de lucru în domeniu. Ar fi aiurea să mergi la nişte interviuri peste câteva luni şi să te intrebe: domnişoară, ce aţi făcut până acum? aţi căutat doar? Nu e vorba să accepţi orice, dar nici să pierzi vremea să te plângi nu e o rezolvare.
Fă-ţi un cont pe ejobs sau bestjobs şi solicită newsletter cu oferte de muncă zilnic. Eu de un an de zile apelez la ei, şi sunt foarte multe oferte în domeniu, şi prin ei mi-am găsit şi de lucru.
Apelează la ONG-uri, fă voluntariat. Sunt foarte multe organizaţii care au nevoie de asistenţă juridică. Poate au chiar reviste, broşuri proprii în care poţi începe şi o mini activitate publicistică. Articolele publicate pot conta undeva în viitorul tău sau te pot recomanda pt un job.
ªi continuă studiul chiar şi pe cont propriu.
Sunt zeci de oportunităţi, numai să ştii să le identifici. Îţi spune un alt proaspăt absolvent.
Du-te la uniunea juristilor din judetul tau incearca acolo,sa incearca sa-ti deschizi tu ceva.Si eu anul acesta m-am angajat,si nu un ultimul rind ai incredere in BUNUL DUMNEZEU roaga-te si lupta sigur vei gasi ceva .Este foarte greu dar nu imposibil,din cite imi dau seama ai si un copil mic,fa tot ceea ce este posibil gindeste ca este pt cel mic , mai vorbim sunt linga tine .
Arela

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redactarea unui cv D-ele-A D-ele-A Buna seara. Sunt proaspat absolvent de Drept, si imi doresc sa-mi incep o cariera in acest domeniu. Sunt in cautarea unui job, si vreau sa va adresez o ... (vezi toată discuția)
Practica la cabinet de avocatura Ulpianus Ulpianus As dori sa aflu niste raspunsuri de la persoanele care au facut practica in perioada facultatii, la cabinete de avocatura. Ce varianta de contactare e mai ... (vezi toată discuția)
Mesaj catre cabinetele de avocatura. ContSters91097 ContSters91097 Buna, Doresc sa trimit niste mailuri catre anumite cabinete de avocatura pentru a sugera o perioada de practica. Mentionez ca sunt student in anul 3, ... (vezi toată discuția)