avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatia de proprietari - fond de investii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatia de proprietari - fond de investii

Buna ziua,

Am o intrebare scurta in ceea ce priveste fondul de investii in cadrul asociatiilor de proprietari.

Intrebare: care sunt normele exacte de aplicare? Se poate pune o suma fixa pe apartament, exemplu 5 lei pe luna sau trebuie aplicat calculul pe cota parte indiviza? Ce alti pasi trebuie urmati in crearea unui fond de investitii in cadrul unei asociatii de proprietari.

Situatie: Dorim sa facem un fond de investitii pentru a aduce diverse imbunatatiri blocului dea lungul timpului. Fond ce va fi inclus in intretinere si se va plati luna de luna.

Multumesc anticipat,
Victor Jereghi
Cel mai recent răspuns: 1919 cici , utilizator 08:30, 8 Februarie 2025
Faceti aceasta propunere in AG anuala, la inceput de an, propuneti si modul cum doriti sa culegeti ratele si obtineti aprobarea proprietarilor.

Nu are importanta ce cvorum aveti (probabil la adunarea reconvocata), important este sa scrieti in afisul de convocare/reconvocare, la ordinea de zi, si discutarea acestui punct, astfel incat proprietarii interesati sa participe si, evident sa obtineti aprobarea majoritatii participante la AG.
Ultima modificare: Luni, 9 Ianuarie 2017
elga50, moderator
MrV a scris:

Am inteles.
In concluzie putem crea un alt fond care va fi folosit pentru investitii (modernizare/imbunatatiri).
Se decide cu 2/3 din voturi si suma se stabileste conform CPI

Hai sa concluzionam un pic aici, a nu ramana neclar! Se decide fie cu voturi ale proprietarilor care acopera 50+1 % din suma cotelor parti indivize daca la AG sunt prezenti proprietarii care acopera acest procent, fie cu 50+1 % din cei prezenti la AG reconvocata daca la prima AG nu a fost cvorum. In nici un caz 2/3 din proprietari, nu stiu de unde ati luat acest procent, dar este incorect.
As ruga moderatorul elga50 sa confirme sau infirme spusele mele de mai sus! Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 23 Iunie 2017
dls_ionescu, utilizator
BIu”

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata acoperis tvictory68 tvictory68 Stau intrun bloc cu acoperis si vrem sa-l reparam, dar nu vor toti vecini sa contribuie cu bani. Cum se poate legal sa-i facem si pe ceilalti locatari sa ... (vezi toată discuția)
Reablitare termica sssipike sssipike Sunt presedintele unei asociatii de locatari. Am vrea sa demaram reabilitarea termica a blocului pe cont propriu, conform legislatiei in vigoare (cu proiect, ... (vezi toată discuția)
Chirii spatii comune locatari gekura gekura 1. Va rog sa imi transmiteti daca un bloc ale carui locatari sunt intr-o asociatie de locatari formata din mai multe blocuri inchiriaza un spatiu comun, de ... (vezi toată discuția)