avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 251 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare pe caz de boala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare pe caz de boala

Buna ziua,
Doresc sa stiu daca o persoana diagnosticata cu tulburare mixta de personalitate sau diagnosticata ca maniaco-depresiv, peroana cu tentativa de suicid se poate pensiona pe caz de boala.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:44, 30 Martie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
1. Se poate beneficia de pensie de invaliditate oricand, daca medicii vor decide incadrarea intr-un grad de invaliditate.

2. Incadrarea intr-un grad de invaliditate se face prin decizie emisa de medicul expert al asigurarilor sociale avand in vedere si documentele medicale emise de medicul specialist care asigura asistenta medicala.

3. - Trimiterea catre medicul specialist o da medicul de familie.
- Asadar se incepe cu o vizita la medicul de familie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pt pensionare ionel42 ionel42 Am 42 ani si sunt diagnosticat cu boala psihica(tulburare deliranta persistenta,nespecificata F22.9) din 2008.In ultimul an am acumulat113 zile de concediu ... (vezi toată discuția)
Referitor drept pensie ariana03 ariana03 Buna ziua, as dori sa va prezint urmatoarea situatie: mama mea are 59 de ani si 14 ani de vechime in munca. Acum un an a fost diagnosticata cu epilepsie si as ... (vezi toată discuția)
Pensionarea pe caz de boala mirela_lacramioara mirela_lacramioara vreau sa stiu daca pot beneficia de pensie cu diagnosticele pe care le am:fibroza pulmonara difiza.insuficienta respiratorie cronica acutizata.tbc pulmonara ... (vezi toată discuția)