avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pt pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pt pensionare

Am 42 ani si sunt diagnosticat cu boala psihica(tulburare deliranta persistenta,nespecificata F22.9) din 2008.In ultimul an am acumulat113 zile de concediu medical cu 2 spitalizari .In ultima perioada din cauza tratamentului sunt mai mult adormit si nu pot merge la lucru.Sunt agent de paza.Credeti ca ma pot incadra pentru pensionare pe caz de boala? am lucrat 22 de ani cu carte de munca
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:24, 13 Decembrie 2012
Medicul de familie va da trimitere la comisia de expertiza medicala. Daca aceasta comisie va incadreaza in grad de invaliditate, atunci puteti intocmi si depune dosarul de pensionare de invaliditate la casa de pensii.
1. Se poate beneficia de pensie de invaliditate oricand, daca medicii vor hotari asta.

2. Incadrarea intr-un grad de invaliditate se face prin decizie emisa de medicul expert al asigurarilor sociale.

3. Propunerea pentru incadrarea in grad de invaliditate se face de catre medicul specialist care asigura asistenta medicala.

4. - Trimiterea catre medical specialist o da medicul de familie.
- Asadar se incepe cu o vizita la medicul de familie.

5. Pensionarea pentru invaliditate nu mai este conditionata de un anumit stagiu de cotizare in functie de varsta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare de boala darianna darianna buma ziua. Am fost diagnosticata cu cancer de col uterin .De 1 an sunt in concediu medical.As dori sa stiu daca beneficiez de pensie de boala, (vezi toată discuția)
Pensionare de boala din cauza tbc orsolya orsolya Buna ziua, Am o persoana in familie care in 2012 a fost diagnosticata cu TBC si a fost internata in spital 2 sau 3 luni pentru tratament. De atunci si-a ... (vezi toată discuția)
Pensionare pe caz de boala ilbobass ilbobass Buna ziua, Doresc sa stiu daca o persoana diagnosticata cu tulburare mixta de personalitate sau diagnosticata ca maniaco-depresiv, peroana cu tentativa de ... (vezi toată discuția)