Acum trei ani am primit o Amenda de la Garda Financiara, in valoare de 25.000 de lei. Am fost de foarte multe ori la fisc cu scopul de a plati amenda respectiva insa nu existam in baza lor de date. Din cate am inteles, aceasta are o perioada de valabilitate de 5 ani, insa intrebarea mea este alta. Nu exista niciun act ori document care sa demonstreze ca eu am fost sa verific amenda cu intentia de a o plati insa aceasta nu exista. Nu as vrea ca inainte cu 2 luni sa expire aceasta amenda sa primesc acasa instiintare ca am o amenda dubla de platit pentru ca nu am achitat-o la timp. Prin urmare, exista un astept de document sau ceva care sa ateste faptul ca in acum eu nu am nicio amenda in baza lor de date? Multumesc anticipat!
Cu amenzile de la Garda Financiara procedura statea acum trei ani cam asa: d-voastra primeati un proces verbal de control in care era mentionata amenda; cu procesul verbal mergeati la evidenta contribuabil pentru luarea in evidenta si la ghiseu (cu banii, fireste) sa achitati. Adica domnii de la Garda nu comunicau cu celelalte departamente ANAF.
E adevarat ca termenul de prescriptie este de 5 ani, iar daca pana acum nu ati achitat nimic, nu vor veni sume suplimentare de plata (nu se calculeaza majorari sau panalitati la amenzi)
Avand in vedere suma, eu nu m-as grabi sa achit nimic.
Atentie, plata oricarei sume intrerupe prescriptia.
Amenda rutiera
adriana_ramona
Sotul meu a primit o amenda pentru nepurtarea centurii de siguranta 120 lei. Aceasta a venit prin posta deoarece a refuzat semnarea procesului verbal. Daca nu ... (vezi toată discuția)
Amenda neachitata
loredana1973
Am preluat o societate,care are o amenda de 500 ron,data de GARDA FINANCIARA,in 2004.Societatea a avut activitatea intrerupta din 2005 pana acum.Ce se intampla ... (vezi toată discuția)