avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Plangere contraventionala rutiera
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Plangere contraventionala rutiera

Buna ziua,

In data de 21 martie inaintea orei 1 circulam prin localitatea Movilita, jud. Ilfov, pe E85, cu viteza, pana in momentul in care o masina venind de pe contrasens mi-a facut semn cu farurile. Am redus viteza crezand ca e politia in fata, dar politia era chiar masina care facuse respectivul semn. La mica distanta am tras pe dreapta, a venit un politist pe care l-am inregistrat cu telefonul si mi-a cerut actele fara sa se prezinte. L-am intrebat pentru ce imi cere actele, avand in vedere ca nu a respectat procedura de oprire, respectiv folosirea bastonului reflectorizant, a girofarurilor si a portavocii prin care sa imi ceara sa ma opresc, dar nu spunea decat ca vrea actele si sa la legitimeze, pe care, in consecinta, am refuzat si eu sa i le prezint. La un moment dat, nervos, am coborat si l-am intrebat pe colegul lui de la volanul masinii de politie ce vor de fapt, in conditiile in care nu au respectat procedura de oprire si n-am de ce sa le dau ceva. Acesta mi-a spus zambind ca o sa imi dea amenda si pentru oprire pe drum european pe banda de urgenta (interzisa - cine stie DN85 stie si ca are o semi-banda pe care se circula tot timpul, din cauza ca drumul are, altfel, o banda pe sens). Dorind sa imi arat buna credinta (desi nu stiu daca am facut bine), i-am dat buletinul, m-am dus la masina si am luat asigurarea talonul si permisul, insa pe acestea doar i le-am aratat din mana, indicand cu degetul scadentele respectivelor acte. Mentionez ca numarul de inmatriculare al masinii era pe bord, lipit de parbriz, din cauza faptului ca picase din locul de pe bara din cauza ploii, iar acest lucru a fost folosit ca motiv de semnalizare cu farurile de catre politisti. La final, mi-a inmanat un PV cu amenda pentru viteza (86 km/h), amenda pentru faptul ca nu am avut numarul de inmatriculare in locul special prevazut si amenda pentru neprezentarea documentelor personale si ale masinii. Un total de 14 puncte de penalizare si o amenda de circa 2047 lei.

In masina mai eram cu alte persoane, procesul verbal a fost incheiat de soferul masinii de politie dupa ce colegul a fixat camera aparatului radar pe numarul din spate al masinii, am scris pe scurt toate cele de mai sus pe PV si am refuzat sa il primesc sau sa il semnez.

Intrebarile mele sunt:

- pot sa contest PV la instanta de la domiciliul meu, sau trebuie sa merg la Urziceni?
- daca nu ridic PV, scap de amenda? sau o gasesc la taxe si impozite in cuantumul total?
- e bine sa platesc jumatate din amenda inainte de a o contesta, in cazul in care pierd sa limitez pierderile?
- am vreo sansa sa reduc macar din efectele acestui PV? nici macar nu l-am citit inainte de a scrie mentiunile si de a refuza semnarea si primirea sa

Multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri pertinente.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 19:10, 30 Martie 2015
Plangerea se depune la judecatoria pe a carei raza de competenta a fost savarsita contraventia.
Nu scapati de amenda.
Este recomandat sa platiti 1/2 din minim in 2 zile lucratoare.
Depinde cum va aparati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla daca nu opresti la semnalul politistului ? AndrasM AndrasM Buna ziua, Sa presupunem ca cineva conduce masina si depaseste o autoutilitara pe linie continua depasind si viteza legala cu aprox 40KM/h avand aprox ... (vezi toată discuția)
"nu a oprit la semnalul regulamentar al politistului " ShoSho ShoSho Buna ziua tuturor..mi-am permis sa citez \"recit\" din PV incheiat de un agent de circulatie din cadrul politiei rutiere din municipiul Botosani pt faptul ca ... (vezi toată discuția)
Bună seara! azi am întâlnit pentru prima dată urmatoarea ... sebacrin sebacrin Bună seara! Azi am întâlnit pentru prima dată urmatoarea situație: mergeam cu mașina spre servici noaptea, din fața, pe sensul opus, la 10-15 m de mine ... (vezi toată discuția)