avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare succesiune

cum pot sa legalizez un act de v-c a unei succesiuni intre frati daca nu exista carte funciara? Daca nu ,atunci ce se poate face.Donatie?
Cel mai recent răspuns: o_mores , utilizator 18:30, 24 Iunie 2009
Vanzarea unei succesiuni se face global, nu bun cu bun. Nu este necesara individualizarea bunurilor, ci dupa cine este succesiunea, asa incat nu are importanta cartea funciara.
Probabil ca userul vrea sa vanda un imobil neantabulat dobandit prin succesiune. E o supozitie :)


Daca e asa, va trebui sa intabulati intai imobilul, deoarece niciun notar nu va autentifica un contract de v/c sau donatie fara ca imobilul sa fie inscris in CF.
Vanzarea unei mosteniri, ca natura juridica, este o cesiune de creanta. Se cedeaza creanta asupra masei succesorale dar nu si eventualele datorii. (cesiunea de datorie nefiind permisa de lege)

In conditiile in care se vinde o universalitate... actul se poate incheia valabil fara ca sa fie conditionat de intabularea imobilelor. Obiectul vanzarii - adica cota de mostenitor - e acelasi si cu intabulare si fara, deci nu vad de ce sa fie necesar deschiderea unei carti funciare pt respectivul imobil. Cumparatorul isi va putea intabula dreptul ulterior in baza acestui contract.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Iunie 2009
o_mores, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru - intabulare Bogdan88 Bogdan88 Buna seara. Am si eu o intrebare la dumneavoastra. Mama mea vrea sa treaca o garsoniera pe numele meu, problema este ca nu are facuta intabularea si cadastru. ... (vezi toată discuția)
Mostenire doru533 doru533 As dori sa stiu daca o data obtinut certificatul de mostenitor acesta devine automat si titlu de proprietate?Poate fi folosit la angajarea unei garantii ... (vezi toată discuția)
Pot ceda partea mea de mostenire? annna22 annna22 As dori sa aflu cum pot proceda in urmatoarea situatie: Bunicul meu a decedat in urma cu multi ani,lasand in urma un teren cu casa de 300 mp.Dupa moartea lui ... (vezi toată discuția)