Buna,
Am primit o somatie de la un furnizor- cuprinzand datoria de plata+penalizari+comision,
Somatia specifica ca suntem pusi in intarziere in conf. cu art.1516, al.2, rap. la art.1523 cod civil, deoarece fara justificari nu am platit la timp-obligatia de plata.Noi am colaborat bine cu aceasta firma si am confirmat tot timpul ca vom plati, iar in baza relatiei stranse cu acest furnizor, ne am permis amanarea la plata a acestui furnizor.
Ulterior platii integrale a datoriei, ne a venit prin posta si o factura cu penalitati cica conf. somatiei. Suntem obligati legal la aceasta plata, avand in vedere ca nu suntem pusi in tema nici macar cum s-au calculat aceste penalitati (in somatie este o suma de 749,50 Ron, iar in factura este o suma de 300 Ron).
Multumim!
de regula pe facturi sunt trecute si procentele de penalizare in caz de neplata ina intervalul stabilit.
Sunt furnizori care aplica aceste penalizari sau nu, mai exista si cazul in care unele societati folosesc un program de facturare ce calculeaza automat cv. penalitatilor.
Daca la momentul primirii somatiei a-ti confirmat si a-ti luat la cunostinta cele scrise inseamna ca sunte-ti buni de plata.