avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1154 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Factura penalitati in baza unei somatii
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Factura penalitati in baza unei somatii

Buna,
Am primit o somatie de la un furnizor- cuprinzand datoria de plata+penalizari+comision,
Somatia specifica ca suntem pusi in intarziere in conf. cu art.1516, al.2, rap. la art.1523 cod civil, deoarece fara justificari nu am platit la timp-obligatia de plata.Noi am colaborat bine cu aceasta firma si am confirmat tot timpul ca vom plati, iar in baza relatiei stranse cu acest furnizor, ne am permis amanarea la plata a acestui furnizor.
Ulterior platii integrale a datoriei, ne a venit prin posta si o factura cu penalitati cica conf. somatiei. Suntem obligati legal la aceasta plata, avand in vedere ca nu suntem pusi in tema nici macar cum s-au calculat aceste penalitati (in somatie este o suma de 749,50 Ron, iar in factura este o suma de 300 Ron).
Multumim!

Cel mai recent răspuns: IONICA VADUVA , utilizator 12:16, 31 Martie 2015
de regula pe facturi sunt trecute si procentele de penalizare in caz de neplata ina intervalul stabilit.
Sunt furnizori care aplica aceste penalizari sau nu, mai exista si cazul in care unele societati folosesc un program de facturare ce calculeaza automat cv. penalitatilor.
Daca la momentul primirii somatiei a-ti confirmat si a-ti luat la cunostinta cele scrise inseamna ca sunte-ti buni de plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculul penalizarilor de la furnizorii de utilitati inat inat Buna ziua, Va rog sa-mi explicati cum se calculeaza penalizarile de la furnizori in situatia in care asociatia de proprietari aplica 2%/zi penalizare de ... (vezi toată discuția)
Contract prestari servicii pfa-srl- neplata facturilor de servicii de catre srl myaytzu myaytzu Buna seara, In luna mai 2013 am incheiat un contract de prestari servicii intre PFA si SRL, cu obiectul \\"prestarea de servicii in domeniul resurselor ... (vezi toată discuția)
Penalitati intretinere Nea-Costica Nea-Costica Care este regimul penalitatilor ? Cand se aplica, dupa cate luni ca restantier, cand se poate actiona in judecata, cine o poate face, sunt mai multe feluri de ... (vezi toată discuția)