avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Respectarea hotărârii judecătoreşti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Respectarea hotărârii judecătoreşti

Un părinte are program de vizită stabilit prin hotărâre judecătorească.
Nu se prezintă luni de zile la program,dar, la un nou proces demonstrează cu martori că el a fost la uşa copilului şi nu i s-a deschis uşa, ceea ce nu e adevărat.
Cum poate să se apere părintele rezident de asemenea acuzaţii?
Cel mai recent răspuns: proastasatului , utilizator 10:58, 1 Aprilie 2015
Stimate domn inteleg cat de "dureros" apare dezvaluirea minciunilor tatilor asa-zi nelasati sa-si vada copiii, dar asta e: minciuna are picioare scurte!
Desi va faceti ca nu intelegeti, ma fac si eu ca nu m-am prins si va mai explic odata:
1. procedura executarii silite difera de procedura constatarii starii de fapt, prin multe altele, dar mai ales prin aceea ca acel copil nu e subiect al actiunii! El n-are nicio implicare, nu sufera nicio trauma, tensiune, nu participa in niciun fel etc Obiectul prezentei executorului este o constatare si nu copilul insusi. Prezenta unei persoane in curtea casei, in ziua si la ora la care nerezidentul ar trebui sa vina la vizita, intocmind un pv in 10 min nu se reflecta nicicum asupra copilului. V-ati prins acum, nu-i asa? Era doar o chestiune de neintelegere, nu-i asa?
2. Interesul copilului este sa aiba un parinte care sa vina sa-l viziteze, nu unul care sa se faca ca vrea sa-l viziteze si in fapt sa foloseasca programul de vizitare drept o modalitate de sicanare a mamei! Asta e, ghinion!

Dar iarasi, aceiasi intrebare: de ce sariti ca ars cand e vorba despre cum s-ar scoate la iveala o minciuna? Dvs nu considerati la fel ca mine (asa am vazut in alte postari ale dvs) ca parintele ar trebui sa aiba o atitudine onesta si de adevarat parinte? Sau credeti ca e in interesul copilului ca "tati" sa se faca doar ca vine la program? si apoi cu martori de serviciu sa o invinovateasca pe mama? Unde mai pui ca la toate astea s-ar mai adauga si teza "alienarii"! Caci nu-i asa, copilul nu-si vede tatal cu lunile, dar mama e de vina, ea l-a alienat sa nu vrea sa plece cu un "parinte" pe care copilul, vazandu-l de 3-4 ori pe an, il percepe ca mai strain decat pe vecina, portarul de la scoala sau instructorul de karate? Cat de logic si de in "interesul superior al copilului", nu-i asa?
De asta scriam despre schimbarea atitudinii sau despre varianta de a mai scrie multi ani de acum incolo.Mai relaxati-va putin, asa cum scriam inversunarea nu e folositoare nici situatiei, nici dvs insiva.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Aprilie 2015
proastasatului, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 257/2013 norme de aplicare proastasatului proastasatului As dori sa intreb daca aceasta lege, care aduce completari fostei legi 272/2004, are si metodologia de aplicare aparuta. Astfel, in mod discriminatoriu, noua ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cand un copil minor nu doreste sa plece la celalat parinte? JulieC JulieC Tatal copilului are o ordonanta presedentiala cu drept de vizitare de doua ori pe saptamana. O pune in aplicare cand doreste o data la 2-3 luni. Fetita are 8 ... (vezi toată discuția)
Neglijenta copil? lucasica lucasica Baietelul meu de 4 ani atunci cand este dus la tatal lui care are drept de vizita, ( tatal domiciliaza cu o doamna cu care este in concubinaj mai invarta ... (vezi toată discuția)