avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestatie la executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Contestatie la executare silita

Buna ziua , as dori si eu un sfat in urmatoarea problema pe care o am :
In anul 2006 am contractat un credit cu buletinul am platit pana in anul 2008 dupa care nu am mai putut sa i-mi achit ratele .Saptamana trecuta am primit de la un executor judecatoresc o instintare in care sunt executat silit poprire pe cont.Din ce am citit in cpc si pe anumite forumuri la art.405 acesta datorie a mea ar fi prescrisa am depus o contestatie la executare si de aceea as dori si eu o parere daca sunt sanse sa am castig de cauza si daca pot cere ajutor public judiciar si pentru cautiunea care trebuie depusa in prezent fiind somer si avand si doi copii in intretinere .
Va multumesc anticipat pt.raspunsurile d-voastra!
Cel mai recent răspuns: jhon73 , utilizator 23:23, 14 Februarie 2016
Termenul de prescriptie opereaza numai in cazul in care creditorul prin executorul judecatoresc nu staruie in cererea de executare silita
Daca in termen legal,creditorul staruie oficial la executorul judecatoresc sa continuie procedura de executare silita,aceasta se poate derula pe parcursul mai multor ani
Va multumesc pt raspuns, dar din anul 2008 eu nu am primit nici-o sentinta din partea vreunui executor judecatoresc sau instanta si nu am platit nimic catre nimeni, in termenul prevazut la art.405 , hotararea de incuvintare a executarii silite primite saptamana trecuta fiind prima pe care am primit-o din anul 2008 si pana acum...
Daca nu ati primit nici o notificare de la executorul judecatoresc din anul 2008 pana in momentul de fata si nici nu ati efectuat vreo plata si nici nu ati recunoscut suma de plata din 2008 pana in momentul de fata,sigur s-a prescris dreptul de a cere executarea silita.
Revin cu problema mea , vreau sa va spun ca , contestatia la executare i-si urmeaza cursul firesc am reusit sa mi se acorde ajutor public judiciar dar in ceea ce priveste cautiunea, aceasta a fost respinsa cu termen de reexaminare in cinci zile de la data comunicarii......de aceea a-s dori sa va intreb daca exista vreo sansa sa fiu scutit sau sa fie diminuata sau esalonata aceasta cautiune daca voi introduce aceasta cerere de reexaminare???

Va multumesc anticipat !!
Cererea de reexaminare nu poate duce la diminuarea/esalonarea sau scutirea de plata cautiunii.

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedentiala in executarea silita steflea steflea Buna seara , Intr-un caz de executare silita , s-a depus contestatie la executare , separat cerere de suspendare provizorie , la aceasta din urma , s-a ... (vezi toată discuția)
Executare silită, prescriptie sau solutii damiandrei damiandrei Bună ziua, In primul rand vreau să îmi cer scuze pentru deschiderea unui nou subiect. Scriu de pe telefon și mi-am cam prins urechile aici. Rog un ... (vezi toată discuția)
Acte pentru contestare executare silita Gabriela83 Gabriela83 Ce acte sunt necesare pentru contestarea unei decizii de executare silita in cazul prescrierii unei datorii? Care este procedura in aceasta situatie, ... (vezi toată discuția)