avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Acte pentru contestare executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Acte pentru contestare executare silita

Ce acte sunt necesare pentru contestarea unei decizii de executare silita in cazul prescrierii unei datorii?
Care este procedura in aceasta situatie, debitorul are domiciliul in comuna Plosca, judetul Teleorman, iar executorul este din Bucuresti, unde trebuie depusa contestatia, unde are debitorul domiciliul sau in Bucuresti - si ce anume exact trebuie sa faca?


Multumesc
Ultima modificare: Marți, 11 Februarie 2014
Gabriela83, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:57, 11 Februarie 2014
Buna ziua,
Sunteti sigura ca e prescrisa datoria? Avand in vedere ca sunteti in faza executarii silite, sigur nu au intervenit intreruperi, suspendari? Este necesara o prezentare cu toate datele problemei. In rest, actele pe care le depuneti sunt cele pe care le considerati necesare si suficiente sa probeze sustinerile.
Ps: Atentie la executare silita! La executarea silita ai "un singur glont pe teava". Si daca il aveti, incercati sa-l folociti judicios.
Dvs. contestati executarea ce o efectueaza executorul judecatoresc si deci este indreptata catre adresa si numele executorului. Gasiti toate aceste date in titlul executoriu.
Cat despre acte, va trebui sa faceti o contestatie la executare la care atasati copia de pe buletinul dvs. daca este pe persoana fizica sau si alte acte ale firmei daca executarea este inceputa pe persoana juridica. va trebui sa platiti o cautiune si o taxa judiciara si sa depuneti dovezile acestora la instanta. In rest depuneti toate actele pe care le considerati utile in a va dovedi sustinerile in fata instantei cum ar fi :
contractul incheiat sau alt act, chitanta sau alt document din care reiese ca actiunea este prescrisa ori ca nu exista nici o datorie, etc.

Succes !
Cautiunea se plateste pentru suspendarea executarii, nu pentru contestatia la executare.
Ce anume vor sa va execute??
Nu, nu suntem pe deplin lamuriti daca ne aflam in aceasta situatie de a contesta. O sa va explic cum stau lucrurile: In anul 2006 sotul surorii mele a luat un credit de nevoi personale de la o firma. Ultima rata a fost platita in martie 2009, pentru ca incercarea de a plati urmatoarea rata nu s-a materializat intrucat firma respectiva isi mutase sediul din locatia respectiva. A ramas ca vor anunta unde vor trebui platite urmatoarele rate. Acest lucru nu s-a intamplat. Anul trecut in septembrie au primit o somatie de plata de la o firma de recuperare, Neavand cunostiinta despre aceasta firma nu au dat curs somatiei. Au sunat firma de la care au luat creditul sa intrebe ce este cu accea somatie si rapunsul primit a fost ca nu mai e competenta lor. Saptamana trecuta au primit instiintarea referitoare la incuviintarea executarii silite, de unde reiese ca pe langa suma restanta de plata din creditul initial mai au de platit dobanzi si penalitati care tripleza restanta initiala plus onorariul executorului judecatoresc. Mentionez ca pana la data primirii incuviintari executarii silite nu au legatura sub nicio forma, scrisa sau verbala, cu respectiva firma de recuperare sau angajati ai acesteia.

Va rog frumos daca puteti sa concluzionati daca este o situatie de prescriere a datoriei sau nu.

Multumesc mult pentru raspunsuri!






Pai, trebuie sa contestati, e singura dvs sansa de a va apara si daca aveti castig de cauza, daca instanta ( singura in masura sa o faca) constata ca dreptul lor la actiune e prescris, nu veti plati suma pretinsa.
Pt ca instanta sa suspende executarea pe perioada desfasurarii procesului de contestatie, veti plati si cautiune de 10 % din suma pretinsa.
Contestatie se timbreaza separat, va va pune in vedere instanta cat sa timbrati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere datorie credit fyl fyl M-am trezit acum cu o executare pentru un card de credit care l-am achitat acum cinci ani si nu stiu unde sint acele acte sau daca le mai am.Asta s-a intimplat ... (vezi toată discuția)
Contestație executare silită pentru un credit luat în 2015 de la un ifn, cedat în 2017 unei firme de recuperare. ce șanse am? liviubonta liviubonta Buna ziua. Am luat un credit de la un ifn in 17.08.2015 scadent la 30 de zile, in 16.09.2015. Nu am platit nici o rata sau creditul. In 10.08.2017 creditul a ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit de nevoi personale ionutradut ionutradut Buna seara, Va rog sa ma ajutați cu răspunsul intrebarilor mele la problema cu care ma confrunt in acest moment. In data de 09.11.2007, cand eram angajat ... (vezi toată discuția)