avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 275 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Sechestru ANAF
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Sechestru ANAF

Buna ziua,am un SRL care in momentul de fata este in procedura simpla,faliment si societatea are o datorie la stat de 82000 lei. Societatea a avut trei actionari fiecare cu 33%. Lichidatorul i-mi spune ca ANAF-ul poate pune sechestru pe bunurile mele personale,dar eu ca administrator si actionar nu am bunuri pe numele meu, dar el i-mi spune ca poate pune sechestreu si pe bunurile rudelor de gradul 1 si asta ma sperie penteu ca ei nu au participat si nu au avut nici un beneficiu din activitatea societatii. Va rog sa ma lamuriti si pe mine ce se poate intampla.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: horatiusasu , utilizator 19:45, 2 Aprilie 2015
Legatura de cauzalitate PARE evidenta. Banii lipsa ar acoperi cea mai mare parte a datoriei catre anaf. Restul datoriei ar fi sub pragul de insolventa.
Nu exista nici o prevedere legala care sa atraga raspunderea rudelor debitorului indiferent de gradul de rudenie.Cred ca, a vrut doar sa va sperie, cand mai face asemenea afirmatii sa-i cereti sa va precizeze temeiul legal al unei astfel de raspunderi( nr.lege,nr.articol).Raspunderea solidara cu debitorul in cazull creantelor colectate de ANAF este reglementata de art.27 Codul de Procedura Fiscala,in acest articol nu se regaseste raspunderea solidara a rudelor debitorului.Este bine sa va angajati un avocat care sa va reprezinte si sa va apere interesele.Atragerea raspunderii membrii organelor de conducere si/sau supraveghere este reglementata de preved.art.169-173 Noul Cod al Insolventei (Legea nr.85/2014) unde nu se regaseste atragerea raspunderii rudelor debitorului in solidar cu acesta.
Nici vorba ca acei bani sa fie cauza intrarii in isolventa pentru ca se poate vedea in contabilitate ca datoriile au curs in urma semnarii unui contract pagubos in luna martie cu o societate de la care avem de recuperat 93000 lei.
Cred ca subiectul ar trebui tratat mult mai serios.

In primul rand pentru ca decizia daca sunteti sau nu raspunzator de prejudiciu nu va apartine, ea va fi luata de catre un magistrat.

In al doilea rand va trebui sa probati ca ati facut toate demersurile pentru recuperarea creantelor pe care le aveati si s-ar putea sa nu aveti niciun raspuns la intrebarea judecatorului - ”Unde sunt banii din contabilitate ?”.

Acestea sunt doar cateva aspecte ce au rezultat din discutii, dar este posibil ca persoana care va studia contabilitatea societatii sa gaseasca si alte operatiuni care ar puteab atrage raspunderea dumneavoastra.
In primul rand, raspunderea se stabileste de catre instanta.
Faptul ca administratorul judiciar face presiuni chiar dincolo de lege (si el stie asta!) denota ca vrea sa "rezolve" problema cu cat mai putina bataie de cap, pe spinarea Dvs. (mai exact pe spinarea celui care are nervii mai slabi).
Dar ceea ce face este ABUZ si e bine sa ii spuneti aceasta si sa il intrebati frumusel unde scrie ca si rudele de gradul I vor raspunde. Sunt curios ce text legal va indica (si sa ne spuneti si noua, ca suntem mai multi curiosi, banuiesc)
Faptul ca nu se gasesc cei 70.000 de lei e relevant sau nu, dupa caz, dar tot numai instanta poate (eventual) sa stabileasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa FlorinRaduGYF FlorinRaduGYF Buna ziua, Am si eu o intrebare referitor la insolventa si falimentul unei societati comerciale. Eu sunt administratorul unui SRL in care am si calitate de ... (vezi toată discuția)
Raspunderea administratorului tibiard tibiard Buna ziua In calitate de administrator al unei societati comerciale care avand o datorie mare la Finante si furnizori , nu insa si la banci , si care probabil ... (vezi toată discuția)
Consecintele falimentului djohn75 djohn75 As avea si eu nevoie de putin ajutor. In 2007 am infiintat cu un alt prieten o societate comerciala (SRL) care a functionat cam pana in decembrie 2008, ... (vezi toată discuția)