avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Indemnizatie instalare - profesor
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Indemnizatie instalare - profesor

Buna ziua,
As dori, daca puteti, sa ma lamuriti cu o problema: se mai acorda indemnizatie de instalare pentru profesorii incadrati intr-o alta localitate decat cea de domiciliu?
Precizez ca e primul meu an de invatamant.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: aquaman , utilizator 19:33, 8 Aprilie 2015
Personalul didactic de predare, personalul didactic auxiliar și cel nedidactic, aflat în primul an de activitate după absolvirea studiilor și încadrat într-o unitate din altă localitate decât cea de domiciliu, are dreptul la o indemnizație de instalare egală cu un salariu de bază al funcției îndeplinite.

Indemnizația de instalare:
– se solicită prin cerere scrisă și înregistrată la unitatea de învățământ în primul an de activitate;
– se acordă o singură dată la încadrarea într-o unitate situată într-o altă localitate decât cea de domiciliu, în primul an de activitate după absolvirea studiilor;
– este în limita unui salariu de bază la angajare.

Baza legală este Hotărârea Guvernului nr. 281/1993 cu privire la salarizarea personalului din unitățile bugetare, care prevede, la art. 23:
”(1) La încadrarea într-o unitate din altă localitate decât cea de domiciliu, în primul an de activitate după absolvirea studiilor, personalul de specialitate beneficiază de o indemnizație de instalare echivalentă cu un salariu de bază corespunzător funcției, gradului sau treptei profesionale în care urmează a fi încadrat; în cazul medicilor și farmaciștilor, indemnizația de instalare se acordă, după terminarea stagiaturii sau a internatului, de unitatea sanitară unde s-au încadrat prin concurs.
(2) Indemnizația de instalare poate fi echivalentă cu două salarii de bază pentru acele localități unde atragerea specialiștilor se face cu mare greutate, stabilite de ministere și celelalte instituții centrale și locale ale administrației publice și avizate de Ministerul Finanțelor.
(3) Persoanele care au beneficiat de indemnizația de instalare și care ulterior au demisionat sau li s-a desfăcut contractul de muncă din motive imputabile lor înainte de împlinirea unui an de la instalare vor restitui, în condițiile legii, indemnizația primită, calculată proporțional cu perioada rămasă până la expirarea termenului de un an.”
[ link extern ] /
Multumesc! Dl Director mi-a spus ca cei de la ISJ i-au comunicat ca a fost abrogata prin ordonanta 83/2014!
OUG 83/2014 nu a abrogat HG mentionat mai sus.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de instalare maria-m maria-m un cadru didactic angajat in septembrie 2013 cu data de 01, calificat nu a beneficiat de indemnizatia de instalare, acum la inceputul anului 2016 a depus la ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de instalare Ion101 Ion101 Am inteles ca prima de instalare este egala cu un salariu de baza si ca valoarea salariului de baza in acest caz este egala cu un salariu de incadrare. Este ... (vezi toată discuția)
Prima de instalare lalex lalex Buna ziua! Se poate beneficia de prima de instalare daca am absolvit in anul 2016 si m-am angajat in invatamant,postul fiind la 48 de km de localitatea de ... (vezi toată discuția)