avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ORE ALAPTARE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ORE ALAPTARE

buna ziua! la un program de 3 ore pe zi (3 zile pe saptamana) si 4 ore pe zi (2 zile pe saptamana) ai dreptul la reducerea programului de lucru cu 2 ore pe zi pt alaptare copil?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:46, 18 Ianuarie 2022
OUG 96/2003
Art. 17
(1)Angajatorii sunt obligaţi să acorde salariatelor care alăptează, în cursul programului de lucru, două pauze pentru alăptare de câte o oră fiecare, până la împlinirea vârstei de un an a copilului. În aceste pauze se include şi timpul necesar deplasării dus-întors de la locul în care se găseşte copilul.

(2)La cererea mamei, pauzele pentru alăptare vor fi înlocuite cu reducerea duratei normale a timpului său de muncă cu două ore zilnic.

(3)Pauzele şi reducerea duratei normale a timpului de muncă, acordate pentru alăptare, se includ în timpul de muncă şi nu diminuează veniturile salariale şi sunt suportate integral din fondul de salarii al angajatorului.

(4)În cazul în care angajatorul asigură în cadrul unităţii încăperi speciale pentru alăptat, acestea vor îndeplini condiţiile de igienă corespunzătoare normelor sanitare în vigoare.


art.2 lit. e - salariata care alăptează este femeia care, la reluarea activităţii după efectuarea concediului de lăuzie, îşi alăptează copilul şi anunţă angajatorul în scris cu privire la începutul şi sfârşitul prezumat al perioadei de alăptare, anexând documente medicale eliberate de medicul de familie în acest sens.

Prin urmare, legea nu face distinctie intre salariatele cu norma intreaga si salariatele cu timp partial.
Și pentru mamele care lucrează în regim de Telemunca se acorda reducerea programului cu 2 ore pentru alăptare?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Și pentru mamele care lucrează în regim de Telemunca se acorda reducerea programului cu 2 ore pentru alăptare. intrucat legea nu distinge.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducerea programului de lucru pentru mamele care alapteaza MirunaMaya MirunaMaya Buna ziua, Am fost in CIC in varsta de pana la 1 an si din luna ian. 2016 m- am intors la munca. Trebuie sa stau la birou 8 ore/ zi, dar eu inca alaptez. Am ... (vezi toată discuția)
Protecþia maternitãþii la locul de muncã Valias Valias Bună ziua, aş vrea să ştiu dacă în baza OUG 96/2003 îşi pot reduce programul de lucru şi mamele care lucrează cu fracţiune de normă, sau doar ... (vezi toată discuția)
Mama fara indemnizatie- ce drepturi am pussycat85 pussycat85 Buna, daca sunt mama fara indemnizatie de CCC, am dreptul la concediu pre si postnatal, cele 126 de zile ? iar la intoarcerea din postnatal, am dreptul sa cer ... (vezi toată discuția)