avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... O amenda mai veche care e pe numele meu impiedica ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

O amenda mai veche care e pe numele meu impiedica vanzarea masinii tatalui meu

Buna ziua,

Vin cu o dilema. De curand tatal meu a fost la primarie sa intrebe de datoriile pe care le mai are si i-a spus doamnei de acolo ca vrea sa vanda o masina. Doamna i-a spus ca are 2 amenzi pe rol. Una cu CNPul lui si alta cu CNPul meu. Mentionez ca eu nu am proprietati si am o amenda neplatita din sept. 2013. Intrebarea mea este urmatoarea: Se poate scoate fiscalul pentru a vinde masina daca tatal meu achita doar amenda de pe CNPul lui, intrucat este bunul lui, iar el si mama mea platesc impozit pentru masina, deoarece bunul a fost achizitionat in timpul casatoriei. Nu mi se pare normal sa fie el raspunzator si de amenda mea. Mentionez si ca amandoi (eu si tatal meu) avem acelasi prenume. Sa fi fost vreo confuzie la primarie? Ce este de facut in cazul acesta?

Astept un raspuns cu maxim interes. Va multumesc frumos, o zi buna in continuare! :)
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 11:44, 5 Aprilie 2015
Va multumesc de raspunsuri.
Sigur e o greseala.

Este un abuz refuzul de eliberare certificat fiscal,in conditiile in care fiecare contribuabil este identificat prin CNP
@zizuucs a scris
Exista posibilitatea vreodata ca o amenda (in cazul meu, care nu am proprietati sau bunuri care sa fie impozitate) sa fie trecuta pe rolul altcuiva

Exista posibilitatea ca autoritatea fiscala dupa ce constata neplata in termen sa decline responsabilitatea platii in favoarea unui executor judecatoresc/recuperator
Daca dvs nu sunteti in evidenta cu bunuri care eventual sa faca obiectul executarii silite,executorul va informa oficial starea dvs de insolvabilitate,situatie in care autoritatea fiscala poate solicita instantei de judecata sa transforme amenda in munca in folosul comunitatii
zizuucs a scris:

De curand tatal meu a fost la primarie sa intrebe ..
Doamna i-a spus ca ...

Inca ceva: din ce am inteles ...

Ce-i aia ... "i-a spus ca"? :-/
Sa ceara IN SCRIS ceea ce are de cerut (certificat fiscal, presupun) si sa i se raspunda IN SCRIS.

Daca stati sa ascultati balivernele cui se nimereşte pe la te-miri-ce ghiseu si apoi veniti pe forum sa vorbim despre ... ce s-a inteles din ce se zice ca s-ar fi zis :sticktongue: ... ma tem ca e o cale gresita.

Cereti IN SCRIS! Scrisul este ...un moment de gratie. Unii realizeaza ce minuni au grait abia atunci cand sunt nevoiti sa le puna in scris...
Ultima modificare: Duminică, 5 Aprilie 2015
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obținere certificat fiscal auto de la un proprietar care a decedat ulterior vanzarii Aurel B Aurel B Buna ziua. Am cumparat o masina a cărui proprietar a decedat ulterior . Defuncta nu mai are nimic pe rolul sau doar masina deoarece nu a apucat sa o soata din ... (vezi toată discuția)
Consecinte luare in spatiu anarsc95 anarsc95 Buna ziua! Acum 2-3 ani am avut o relatie cu un baiat. Lui ii expira buletinul,atat eu cat si el stateam fiecare la parinti.Mama lui era plecata din tara si ... (vezi toată discuția)
Amenda lipsă rovignetă la 8 zile după vânzarea mașinii conform procedurii legale: de ce trebuie s-o plătesc eu, cum susțin cei de la primărie? Ady. Ady. Buna seara,pe data de 26 .10.2018 am vândut o masina,noul proprietar nu a plătit rovinieta si pe data de 04.11.2018 a fost depistat fără rovinieta ... (vezi toată discuția)