avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda lipsă rovignetă la 8 zile după vânzarea ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda lipsă rovignetă la 8 zile după vânzarea mașinii conform procedurii legale: de ce trebuie s-o plătesc eu, cum susțin cei de la primărie?

Buna seara,pe data de 26 .10.2018 am vândut o masina,noul proprietar nu a plătit rovinieta si pe data de 04.11.2018 a fost depistat fără rovinieta valabilă. Tin sa mentionez faptul că pe talon s-a trecut persoana instrainata ,data la care s-a facut+ act vanzare cumparare+ fiscal. Zilele acestea am primit amenda de la CNAIR pe adresa mea, am fost la primăria de care apartin si m -i s-a spus că trebuie să o plătesc ca e pe numele meu . Intrebarea mea este de ce trebuie să plătesc eu daca masina este vândută cu acte in regulă și ce trebuie să fac?
Ultima modificare: Vineri, 22 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: strigoiu , utilizator 20:11, 25 Martie 2019
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depuneti plingere contraventionala impotriva PV de contraventie la judecatoria de care apartineti. Invocati ca motivare decizia 4/2018 a ICCJ si anexati plingerii copii dupa actele doveditoare.
www.avocatnet.ro/articol_477...
Ultima modificare: Joi, 21 Martie 2019
latka, moderator
Buna ziua,
Din punctul Dvs. de vedere, ati incheiat toate documentele de vanzare cumparare, adica ati facut o factura si v-ati incasat banii! Asa-i? Pai, nu prea este asa...Pentru ca, trebuie sa mergeti la Fisc, sa radiati masina de pe rolul Dvs. si, asa, nu v-ar fi mai venit amenda pe numele Dvs. Omul a luat masina si, tot pe talonul Dvs. si tot cu numerele Dvs. circula, si inca bine merci! Din momentul in care s-a facut tranzactia, cu cele 2 acte de mai sus, din momentul acela, cumparatorul are la dispozitie doar 30 de zile in care sa-si faca inmatricularea pe numele lui! Dupa, plateste amenzi mari. Dar, cum nu toata lumea face asta, din diverse motive, ne aflam in situatii asemanatoare cu a Dvs.
Daca fapta s-a intamplat la 8 zile de la tranzactie, si amenda a venit pe numele Dvs., inseamna ca radierea de la Circa Financiara n-ati facut-o. Dac-o faceasti, amenda nu mai venea pe numele Dvs. Daca, totusi, ati facut aceasta radiere, dati mail cu cele 2 acte (factura si radierea) catre CNAIR in care sa aratati ca, de la data xxxxx, nu mai sunteti proprietar.
sunt in aceiasi situatie ca si domnu care a postat articolul unica diferenta ii ca eu am radiat masina de la fiscal si am depus actele doveditoare a vinzari adica am scris pe talon mentiunea instrainat catre cu data si nou propietar am depus la finante contractu si am declarat nou propietar si totu mi-a venit amenda la vinieta dupa data de pe contract la o luna atunci sa circulat fara vinieta si nu se poate face nimic decit sa depun plingere la tribunal cei de la politie mi au spus ca trebuie instintata institutia prefectului despre vinzarea masini si abia dupa aia politia rutiera o radiaza
primaria n-are treaba cu anaf si nici anaf cu baza de date de la rutiera, desi toate apartin statului "degeaba". amenda de la rovinieta vine de la camerele CNAIR care fac cautare dupa nr de inmatriculare ca sa "gaseasca" proprietarul. deci daca vreti pe viitor sa nu mai vina amenzi de rovinieta cand vindeti spuneti ca luati placutele obligandu-l sa-si faca numere de inmatriculare noi si adio amenzi de rovinieta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Circulatie pe drumuri publice cu o masina radiata maryo4ever10 maryo4ever10 Buna ziua, Azi am fost oprit de un echipaj de politie pt. un control de rutina. S-a constatat ca masina pe care o conduc este radiata din evidenta dumnealor ... (vezi toată discuția)
Actiune in regres - masina vanduta de mai multe ori fara schimbarea proprietarului din acte vorsiht vorsiht Cum il fac pe actualul detinator al autoturismului pe care eu l-am inmatriculat si l-am vandut cu act de vanzare cumparare acum trei ani sa-l radieze din ... (vezi toată discuția)
Noul proprietar al masinii nu a transcris-o/inmatriculat-o pe numele sau mihneaandrei mihneaandrei Am vandut o masina catre un cumparator, prin contract de vanzare-cumparare, am pastrat o copie dupa toate actele, si am completat pe talon \"instrainat ... (vezi toată discuția)