avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Acoperire pierdere din anii precedenti
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Acoperire pierdere din anii precedenti

Buna ziua!
Am primit o notificare de la ANAF prin care spun ca in urma analizei ultimei situatii financiare depuse s-a constatat ca activul net al societatii s-a diminuat la mai putin de jumatate din valoarea capitalului subscris.
Aceasta situatie rezulta din pierderi consecutive si din datoria mare inregistrata catre asociati.
Se poate acoperii pierderea din renuntarea la datoria catre asociat?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Lujza79 , utilizator 14:59, 2 Aprilie 2015
Da, este o rezolvare. Renuntarea la datorie este venit in anul renuntarii. Acest lucru se traduce intr-o marire a activului net in anul renuntarii.
Ultima modificare: Joi, 2 Aprilie 2015
Ioan Petru Butariu, Contabil
Ar mai fi solutia sa se mareasca capitalul social cu sumele imprumutate societatii.
Cu marirea capitalului social nu rezolv problema activului net din notificarea amintita,deoarece cu cresterea cap.soc.creste si jumatatea cap.soc.Adica valoarea activului net(total activ-total datorii) va fi mai mic decat jumatate din val.cap.subscris.Doar daca fac o reducere de capital social si cu aceasta valoare acoper pierderea.Si toate aceste miscari trebuiesc facute prin Camera de Comert care genereaza cheltuieli suplimentare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Microintreprindere VeneciucAngelica VeneciucAngelica Buna ziua, Societatea X infiintata in anul 2007 - domeniu de activitate \\" prestari servicii \\" - profit in anii - 2007 si 2008 - pierdere in anii ... (vezi toată discuția)
Capital social sau cont bancar? mirela07 mirela07 V a rog sa-mi da-ti un sfat.Am o nelamurire care pentru unele persoane ar putea fi floare la ureche, dar pentru mine (fara experienta) e un mister.La ... (vezi toată discuția)
Microinteprindere VeneciucAngelica VeneciucAngelica Buna ziua, Societatea X infiintata in anul 2007 - domeniu de activitate \\" prestari servicii \\" - profit in anii - 2007 si 2008 - pierdere in anii ... (vezi toată discuția)