avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Trecere din personal contractual in functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Trecere din personal contractual in functionar public

Buna ziua.
Am nevoie de ajutorul dvs. intr-o problema.
Sunt lucrator intr-o primarie rurala, in functia de consilier in compartimentul S.P.C.L.E.P. Mentionez ca sunt incadrat ca personal contractul. Lucrez pe aceasta functie de 1 an. Am terminat o facultate de biologie,si urmeaza sa sustin dizertatia in vara asta pt. un master de protectia mediului. Stiu ca postul meu este incadrat pe studii superioare. Proiectul serviciului nostru presupunea 3 angajati, 2 pe functii contractuale (un consilier pe studii superioare,un referent pe studii medii) si 1 angajat functionar public.Am fost angajati doar doua persoane pe doua functii contractuale,eu si o colega,iar din cate am inteles nu se va mai angaja o a treia persoana pe functionar public. As vrea sa stiu daca as putea fi incadrat ca functionar public,care ar fi pasii de urmat in temei legal,si daca viitoarea mea incadrare pe functia de functionar public imi va fi de folos in cazul in care as vrea sa ma transfer in cadrul directiei judetene sau eventul sa intru in alta structura de stat, cum ar fi garda de mediu sau apele romane. Va multumesc anticipat pentru bunavointa de a ma ajuta.
Denumirea postului contractual, gradul profesional, gradatia de vechime, alte sporuri specifice si incercam o simulare de calcul al salariului.
PS: personalul contractual nu se poate transfera, acest lucru il pot face doar functoonarii publici. Pentru contractuali exista varianta schimbarii felului sau locului muncii prin act aditional. Indemnizatie de conducere se acorda doar de la sef birou in sus, ceea ce presupune minim 5 posturi de executie si unul de conducere. Vedeti OUG 63/2010 pentru nr de personal SPCLEP in functie de nr. de locuitori.
Scuze pentru intarziere. Va spun ceea ce stiu ,adica ceea ce mi-a spus contabila primariei. Functia e de consilier, personal contractual. Mi s-a spus ca am fost avansat de la debutant la asistent, dar totusi nu am dat nici un test. Vechimea e de 2 ani la s.p.c.l.ep. si am si vreo 10 luni lucrate in alta parte, azi am scos de la ITM extrasul revisal pt. a-l duce la contabilitate. Am inteles ca dupa 3 ani de vechime as avea un spor in plus la sarul de baza. Alte informatii nu le am pentru ca nu mi-au fost puse la dispozitie. O sa trec si cateva detalii de pe fluturasul de salariu, poate sunt relevante:

Scorus Daniel-consilier 54.02.10-servicii publice comunitare de evidenta a persoanelor-ianuarie 2016

salariu baza calcul 1294
sp. cond.deoseb. 14%
sp.cond.peric. 15%
venit brut 1669
pensii 10,50% 175
somaj 0,50% 8
sanatate 5,50% 92
deducere pers. 270
venit impozabil 1107
impozit 177
sindicat ded./ned. 17
numerar 1200

Vin cu precizarea ca fluturasul colegei mele arata exact la fel cu excepetia numelui si a functiei (referent), in rest aceleasi calcule si acelasi salar net de 1200.
Chiar e posibil ca doua functii ce presupun studii diferite, si care din cate stiu eu presupun coeficienti diferiti de calcul, sa fie remunerate la fel?!
Post contractual de consilier asistent nu exista, aceasta este o functie publica, iar salariul de pornire este mult mai mic decat ce descrieti dvs. Inclin sa cred ca vorbim de postul contractual de consilier gradul II, pentru care am avea urmatorul calcul salarial: incadrare 1016 lei, spor conditii deosebite 142 lei, spor conditii periculoase 152 lei, total salariu baza 1310. Sa-l trecem prin scaderile si majorarile guvernului din 2010 si pana acum:
1310 X 75% = 983 lei;
983 X 115% = 1130 lei;
1130 X 108% = 1220 lei;
1220 X 107,4% = 1310 lei;
1310 X 112% = 1467 lei
1467 X 110% = 1614 lei final, salariu de baza brut.
Nu inteleg cum s-a ajuns la brut 1669 lei. Primul spor de vechime il veti avea in momentul in care veti depasi 3 ani lucrati cu contract de munca. Probabil ca, in cazul colegei dvs, aceasta beneficiaza de un spor de vechime mai mare, atlfe nu-mi explic cum poate avea acelasi salariu cu dvs, in conditiile diferentei de studii.
Multumesc pentru raspunsul dvs. Tin sa precizez ca experienta colegei mele e de doi ani in total, asta va spun sigur. In concluzie inteleg ca totusi ceva nu e in regula. Ce as putea face concret pentru a remedia situatia? As vrea sa am "vorbele la mine" in momentul cand voi intra dn nou in biroul dansei, data trecuta, dupa cum am mai spus, mi-a spus ca nu se aplica nicaieri in primarie 284/2010 si ca nu exista nici o diferenta salariala intre functii, doar denumirile.
Buna ziua ! dar transformarea postului din functionar public in contractual ? cum poti sa procedezi ?
Ultima modificare: Duminică, 3 Martie 2019
popescubond, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transformare post contractual in functionar public ALavinia ALavinia Am fost angajata ca analist programator la SPCLEP din 2007, iar din august 2017 primaria mi-a schimbat încadrarea facandu-mă inspector de specialitate, asta ... (vezi toată discuția)
Cum se poate transforma un post de functionar contractual în functionar public? Cristina Nenciu Cristina Nenciu Buna seara, Sunt angajată intr o institutie publica din august 2017 pe funcție contractuală care este procedeul de transformare al postului în functionar ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa devin din angajat contractual, functionar public? GheorgheIleana GheorgheIleana Sunt angajat contractual- psiholog la Directia pentru Protectia Copilului si as vrea sa devin functionar public...in speranta unui transfer la alta directie ... (vezi toată discuția)