avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cumparare locuinta daca stau in chirie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cumparare locuinta daca stau in chirie

Buna ziua. Am primit urmatoarea informatie de la un agent imobiliar: Daca stai in chirie cu contract la ANAF in locuinta cuiva care tocmai a fost cumparata prin credit imobiliar mai mult de 5 ani, poti sa ii preiei fortat locuinta (daca il dai in judecata ) pentru ca poti dovedi ca tu ai platit rata lui la banca.

Este adevarat?

Chiar sunt curios daca acest lucru este posibil si in ce circumstante.
Oare scrie undeva in lege?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 12:16, 5 Aprilie 2015
Informatia ati primit-o de 1 aprilie?

Cine ar mai inchiria imobile daca legea ar permite ca un chirias sa ii preia (fortat sau nefortat) proprietatea?

Ultima modificare: Joi, 2 Aprilie 2015
cyan, moderator
Nu e pacaleala de 1 aprilie. Eu intreb pentru ca este doar un zvon.

Oricum din moment ce chiriasul iti plateste rata la banca, de ce sa nu fie al lui? Asa ar trebuii bagat un impozit pe profit din chirie mai mare!
Nu considerati ca ar fi normal si ca proprietarul sa ii dea diferenta chiriasului in cazul in care chiria este mai mica decat rata la banca ??

Tot asa si cu amanta, de ce sa nu fie bun comun si al sotiei? Doar contribuie si ea la intretinerea amantei!

Daca se baga un impozit pe profit din chirie mai mare ia sa ne gandim putin cine va plati cresterea, proprietarul sau chiriasul?
Cred și eu că a fost păcăleală de 1 aprilie.
Dacă nu, concepția este deosebit de eronată.
Drepturile și obligațiile chiriașului (ale locatarului) sunt arătate clar în art. 1796 NCC.
Indiferent de chiria pe care o plătește locatarul , acesta nu va deveni proprietar al respectivei proprietăți din simplu motiv că dreptul de proprietate este un drept absolut, exclusiv și perpetuu. Este un drept asigurat și prin art.44 al Constituției. Proprietarul are dreptul de a dispune de proprietatea lui-de a o închiria, fără să-i fie frică de faptul că locatarul vrea să-ia locuința. Indiferent de chirie, Stingerea dreptului de proprietate nu este posibilă decât prin confiscare, expropiere sau uzucapiune în condițiile arătate de lege, în nici un caz nu prin ocuparea de către chiriaș al unei proprietăți.
Nu este deloc pacaleala. Tu pana cand nu achiti locuinta achizitionata prin banca, nu este a ta! este a bancii! atata timp cat tu iei o locuinta prin credit si un chirias iti plateste ratele , te poate da in judecata si sa castige pentru ca tu i-ai platit ratele.

Chiar daca ai contract si scrie numele pe actul de proprietate, locuinta nu e a ta! si astfel se poate castiga in instanta!

Asa toata lumea cumpara case de sute de mii de euro si fac avere prin inchiriere....uite ca s-a gasit o modalitate sa se faca dreptate!!!

Alte discuții în legătură

Bani de chirie in mapn pupixus pupixus Buna ziua! Sunt cadru militar si am si eu o problema la care sper sa gasesc raspuns aici. Potrivit legislatiei in vigoare, beneficiezi de compensatie lunara ... (vezi toată discuția)
Chiriasul anl cumparator in rate este proprietar? Bruma C Bruma C Buna ziua. Sunt chirias ANL si am incheiat \'\' Contract de VANZARE\" cu primaria pentru plata in rate a apartamentului ANL. Intrebari: 1. O chiriasa ANL ... (vezi toată discuția)
Compensatie chirie mapn gabysd gabysd Buna ziua, Sunt cadru militar activ, am cumpărat o locuință prin credit imobiliar pentru care plătesc băncii rata lunara. Teoretic sunt proprietar; ... (vezi toată discuția)