avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 241 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt in Germania
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt in Germania

Buna ziua. In urma cu 2 ani, mai exact in 2013, imperuna cu un pireten a sustras bunuri dintr-un magazin Real din Germania in valoare de 100-130 euro.Mentionez ca e orima abatere, fara cariez, curat,curat. Ajunsi la casa, bine-nteles, a urmat perchezitia si ne-a gasit bunurile. Nu am prea inteles noi ce vroiau sa spuna fiindca nu stiam bine limba germana,dar am inteles ca au chemat politia. Am fost dusi la sectie, unde a urmat interogarea, ni s-au luat amprentele, ne-au dat de completat niste harti in limba romana, practic ne-a facut dosarul. Toate bune si frumoase pana zilele trecute cand ne-au ajuns scrisorile acasa in Romania, avand de plata 400 de euro/persoana.Desigur ca o voi achita.
Intrebarea mea este, furtul acesta se trece in cazier? (stiu ca ii o intrebare mai aiurea, dar daca fapta este comisa pe alt teritoriu, ar fi vreo sansa sa nu apara in cazier?), amenda este penala sau administrativa? se va aplica reabilitarea de drept pt faptele comise in strainatate? trebuie sa-mi iau un avocat?
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 04:13, 3 Aprilie 2015
Da, la nivel de UE cazierul se centralizeaza in tara in care sunteti cetatean, iar amenzile penale apar in cazier. Dupa anumit timp poate urma reabilitarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda penala, cand e curat cazierul? radugrgsc radugrgsc buna, am o amenda penala pt furt din magazin la cat timp dupa ce am platit-o se sterge cazierul(reabilitare de drept)? pot sa cer reabilitare judiciara la 1 ... (vezi toată discuția)
Ștergere cazier judiciar Vasile Tataru Vasile Tataru Bună ziua! Aș dori să aflu cum pot să îmi curăț cazierul pentru o faptă penală din 1996?Fapta este sub incidența art.74 litera A.Va mulțumesc (vezi toată discuția)
A doua abatere catalin.si.ratusca catalin.si.ratusca Va salut cu respect O intrebare simpla am si eu si sper sa ma poata ajuta cineva. Pe scurt, acum vreo 8-9 ani, an avut un dosar penal pentru conducere sub ... (vezi toată discuția)