avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SRL-D
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SRL-D

Buna ziua. Am citit legislatia privind SRL-D si sunt foarte nelamurita deoarece in LEGE nr. 97/2014 privind modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 6/2011 pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri: spune :
b) să angajeze cu contract de muncă pe durată nedeterminată, cu normă întreagă, şi să menţină în activitate cel puţin 2 salariaţi de la momentul obţinerii facilităţilor prevăzute la art. 5 lit. a) şi/sau până la pierderea calităţii de microîntreprindere aparţinând întreprinzătorului debutant în afaceri;“.
iar in metodoligia HOTARARE nr. 96/2011 scrie :f) beneficiarii A.F.N. si/sau ai creditului bancar alocat conform art. 5 lit. a) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 6/2011 trebuie sa depuna la Agentie, in termen de 10 zile lucratoare, dovada angajarii cu contract de munca pe durata nedeterminata a cel putin 2 salariati.
Din Legea 97/2014 inteleg ca indiferent de situatie ( ori ai solicitat finantare, ori esti microintreprindere- ceea ce sunt toate SRL-D urile) trebie sa ai minim 2 angajati.
Din Metodologie inteleg ca trebuie sa am doar daca accesez finantarea.
Trebuie sau nu trebuie sa am angajati? mentionez ca nu am avut activitate pe firma pana in momentul de fata.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: D-Simona , utilizator 08:05, 3 Aprilie 2015
Cum bine ati punctat, in lege se specifica urmatarea chestie: de la momentul obţinerii facilităţilor prevăzute la art. 5 lit. a) iar la art. 5 lit. a este vorba de AFN. Nu obtii facilitatile prevazute la art. 5 lit. a) (adica AFN-ul) nu ai obligatia sa ai minim 2 angajati.
Va multumesc pentru raspuns, insa ce nu imi este clar este faptul ca scrie şi/sau până la pierderea calităţii de microîntreprindere aparţinând întreprinzătorului debutant în afaceri;“. srl-d este microintreprindere. In metodologie nu mai apare acest paragraf ci specifica clar ceea ce ati mentionat dvs mai sus, daca ai luat finantare e obligatoriu sa ai angajati, daca nu, nu.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl-d D-Simona D-Simona Buna ziua. Am citit legislatia privind SRL-D si sunt foarte nelamurita deoarece in LEGE nr. 97/2014 privind modificarea şi completarea Ordonanţei de ... (vezi toată discuția)
Scutire plata cas angajator pentru srl-d danielas78 danielas78 O societate s-a infiintat ca SRL-D in luna decembrie 2014. Din pacate nu a notificat in scris OTIMMC priviind infiintarea sa ca microintreprindere cf.art.4 ... (vezi toată discuția)
Intepretare oug 6/2011 actualizat 2014 - srl-d cein cein Buna ziua, As vrea sa stiu cum interpretati dvs urmatoarea lege, extrasa din articolul 4 lit.b) din OUG 6/2011 actualizat in 2014. b) să angajeze cu ... (vezi toată discuția)