avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dreptul muncii, absente nemotivate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dreptul muncii, absente nemotivate

Daca un angajat nu se mai prezinta la locul de munca,dupa cate absente nemotivate se poate desface conttractul de munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:21, 3 Aprilie 2015
O astfel de situatie trebuie sa se regaseasca la regulamentul intern al angajatorului la articoulu care enumara faptele ce constituie abatere disciplinara.

Abaterea disciplinară este o faptă în legătură cu munca şi care constă într-o acţiune sau inacţiune săvârşită cu vinovăţie de către salariat, prin care acesta a încălcat normele legale, regulamentul intern, contractul individual de muncă sau contractul colectiv de muncă aplicabil, ordinele şi dispoziţiile legale ale conducătorilor ierarhici.

art.252 C.mun.
(2) Sub sanctiunea nulitatii absolute, in decizie se cuprind in mod obligatoriu:
a) descrierea faptei care constituie abatere disciplinara;
b) precizarea prevederilor din statutul de personal, regulamentul intern, contractul individual de munca sau contractul colectiv de munca aplicabil care au fost incalcate de salariat;
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara tomamirela tomamirela absentele nemotivate, daca nu sunt trecute in ROI ,in mod expres ca fiind abatere disciplinara pot fi obiectul cercetarii disciplinare a angajatului ? (vezi toată discuția)
Sanctiune disciplinara Vasilica45 Vasilica45 Bună seara, am următoarea speță, se listează o comanda de servicii care este semnata de cel ce a întocmit comanda, persoana de la CFPP și managerul ... (vezi toată discuția)